Galéria
Forrás: Penny és Norton házasságából három gyermekük született, Nicholas, Alexandra és Leonora. Utóbbi mindössze 5 éves volt, amikor 1991-ben veserákban elhunyt. Fülöp ekkortájt kereste fel a gyászoló édesanyát és kezdte őt szépen lassan bevezetni a fogathajtás rejtelmeibe. Penny pedig olyannyira megszerette a dolgot, hogy 1994-től már a mindennapjai részéve vált ez a lovas sport.
Forrás: A közösen töltött idő, és a hasonló érdeklődési kör egyre szorosabb köteléket kovácsolt Penny és a nála 30 évvel idősebb Fülöp között. Sokan úgy tartották, hogy Erzsébet után a grófnő volt a második legfontosabb nő a herceg életében, aki nemcsak örömmel mulatott az uralkodó férje társaságában, de féltve őrzött titkai legnagyobb tudója is volt.
Forrás: Igazából sose volt semmilyen bizonyíték arra, hogy kettejük közt a barátságnál több lett volna. A család életrajzírói szerint mindig is olyan őszintén és fesztelenül vállalták fel a kapcsolatukat a nyilvánosság előtt, hogy ez elég érv is amellett, hogy itt szó sincs titkos szerelmi szálakról.

És bár A korona 5. évadában a készítők is kicsit próbálták az érzelmek irányába elvinni kettejük jeleneteit, ennek ellenére a kaland és flört lehetőségének esélye esetükben szinte egyenlő a nullával.
Forrás: Nemcsak a herceghez és az uralkodóhöz, de a királyi családhoz fűződő barátsága is olyannyira szoros volt, hogy grófnő egyike volt annak a 30 embernek, akit meghívtak Fülöp, illetve II. Erzsébet királynő temetésére is.

A nő, akit Fülöp herceg majdnem annyira szeretett, mint Erzsébetet: Penny Knatchbull

A pletykák szerint Fülöp herceget a királynővel kötött násza után is romantikus szálak fűzték különféle hölgyekhez.