Galéria
Forrás:

A karácsony az év legcsodálatosabb időszaka, mégis gyakran a legstresszesebb. Ami a dekorálást illeti, a terv nélkül való kezdés az egyik leggyakoribb hiba, ezért a lakberendezők azt javasolják, gondoskodjon arról, hogy időben beszerezz mindent. „Ha terv nélkül kezdünk díszíteni, akkor hiányzik a következetesség” – mondja Sylvia. „Fontos tudni, hogy az egyes helyiségekben mit fogunk elhelyezni, és milyen színsémákkal dolgozunk”.


Forrás:

A karácsonyi dekorációnak ünnepi hangulatot kell sugároznia, de az egyik gyakori hiba, amelyet sok háztartás elkövet, hogy különféle stílusokat próbál egyszerre megjeleníteni. Akár a hagyományos vagy vintage trend áll közel a szívedhez, akár a minimalista és modern dekoráció, válassz egyetlen egységes tematikát – és korlátozott színpalettát – az egész otthonodban. "Még ha nagy terek is vannak az otthonodban, nem lehet, hogy minden téma egyezerre helyet kapjon" - teszi hozzá Slyvia. „A tökéletes hatás elérése érdekében a legjobb, ha egy témára összpontosítunk. Korlátozzuk a textúrák és anyagok használatát, és ragaszkodjon egyetlen esztétikai megjelenéshez az egységes megjelenés érdekében."


Forrás: Amikor mindent egy helyről vásárolsz, elveszti az egyediség érzését, és ugyanez igaz akkor is, ha teljes hasonló díszeket használsz csak fel. Játssz egy stíluson és színvilágon belül a különböző formákkal, textúrákkal, anyagokkal és árnyalatokkal. Ne ragadj le csak a gömdíszeknél!
Forrás:

Mindenki szereti feldíszíteni az otthonát karácsonykor, de egy másik gyakori hiba, amibe könnyű beleesni, hogy megpróbáljuk lefedni az otthonunk minden négyzetméterét – és túlzásokba esünk. A zsúfolt hatás elkerülése érdekében a legjobb, ha a dolgok egyszerűsítesz. Ahelyett, hogy minden dekorációt kitennél, válaszd ki kedvenceidet, vagy azokat, amik passzolnak a kiválasztott tematikába. „Ha ünnepi hangulatot szeretnék adni minden területnek, egészítsd ki a karácsonyi dekorációt fémes részletekkel. Az olyan egyszerű kiegészítők, mint az aranyozott tálak, finom, mégis erőteljes karácsonyi hangulatot árasztanak”.


Forrás: Az ünnepi dekoráció tekintetében semmi sem szebb, mint a meghittség és a személyesség. Ha a karácsonyi díszeid bármelyik otthonban megtalálhatók, akkor valamit rosszul csinálsz. Az új díszek mellett semmi sem szebb, mint néhány saját kezűleg készült, igazán személyes, vagy akár a családodban generációkon át öröklődő díszek.
Forrás:

A családi fényképek személyessé teszik az otthont, de a szakértő azt javasolja, hogy az ünnepek alatt cserélje le őket szezonálisabb nyomatokra. A nyári fotók, különösen a tengerparti és nyaralási felvételek, furán hathatnak a karácsonyfa mellett, ezért használd ki ezt a lehetőséget arra, hogy előáss minden téli fotót a családról. Ez egy zseniális (és ingyenes) módja annak, hogy az otthonod egész tematikáját összekapcsold.


6 hiba, amit az ünnepi dekorálás során sokan elkövetnek

Ne hagyd, hogy maga alá temessen a többoldalas to-do listád, inkább hagyd, hogy magával ragadjon az ünnepi hangulat.