Galéria
Forrás: Szváziföld lakosságának csaknem fele napi egyetlen egy dollárból él, de ez nem akadályozza meg a királyi családot a költekezésben. A közösségi médiában gyakran a vagyonával kérkedő szvázi királyi család előszeretettel rendez születésnapi partikat a víz alatt. A jelenlegi uralkodó, III. Mswati persze nem csak ezzel paprikázza fel a szvázi közvéleményt, hanem azzal is, hogy garázsában 62 luxusautó áll, ezek mellett pedig természetesen magánrepülője is van, abba pedig már nehéz is lenne belegondolni, hogy mennyi pénzt költhet 11 feleségére, 36 gyermekére és 11 unokájára?!
Forrás: A brunei szultán le se tagadhatná, hogy mennyire rajong a luxusautókért. 5 milliárd dolláros autógyűjteményében található egyedi gyártású Bentley, Bugattii, Ferrarii és Rolls Roycei is. Utóbbi nem mellesleg 24 karátos arannyal van bevonva.

A szultán teljes autógyűjteményéről szóló videót ITT nézheted meg.


Forrás: Pár éve a holland királyi család lett Nyugat-Európa legdrágább uralkodócsaládja, ami azt jelenti, hogy a holland adófizetőknek körülbelül évi 31 millió dollárjába kerülnek. Gyorsan mondunk is pár példát rá, ami jól mutatja, hogy miért is olyan költséges ez a familia! Például négyszer többe kerülnek, mint a spanyol királyi család, holott Hollandia csak egyharmada Spanyolország területének. Nem mellesleg pedig még a brit monarchia is kevesebb költséggel jár a népnek, mint ők. 

A holland alkotmány értelmében a királyi ház tagjai bár anyagi juttatásokban részesülnek, viszont mentesülnek a jövedelemadó fizetése alól. Egy szó mint száz, kiemelkedően arany életük van - annak ellenére is, hogy pár éve végérvényesen kivonták a forgalomból a család aranyozott hintóját.
Forrás: Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk és Hind bint Maktoum 1979-es násza kétségtelenül viszi a prímet a királyi mennyegzők körében. Az esküvő összköltsége ugyanis 137 millió dollár volt – ez több mint kétszer annyi, mint amennyibe Vilmos herceg és Katalin nagy napja került. Az ünnepség egy teljes hétig tartott, a jeles alkalomra egy 20 000 fő befogadására alkalmas vadonatúj stadion épült és a vendégek szolgálatára még 34 magánrepülőgépet is béreltek.
Forrás: X. Ráma thaiföldi király tulajdonában van a Golden Jubilee, azaz a világ legnagyobb gyémántja. A súlyát tekintva 545,67 karátos drágakövet 1985-ben fedezték fel Dél-Afrikában, a becsült értéke körülbelül 4 millió dollár, de történelmi jelentőségében nézve még ennél is többet ér. Jelenleg a koronaékszerekkel együtt őrzik a thai királyi palotában.

 


Forrás: Kevesen tudták, pedig igaz, hogy a néhai II. Erzsébet királynőnek volt egy saját McDonald's-a, méghozzá a Londontól körülbelül 130 kilométerre található Banbury Gateway Shopping Parkban. Erzsébet királynő persze nem konkrétan a gyorséttermet akarta megvásárolni, hanem magát a területet, amire 92 millió fontot költött, és ami a mai napig a család ingatlankezelő cégének a tulajdonában van. A 2015 óta üzemelő bevásárlóparkra állítólag a windsori kastély hálószobaablakaiból könnyen rá is látott a szeptemberben elhunyt uralkodó.
Forrás:

A monacói királyi család birtokolja például a monte-carlói kaszinót, de a világ egyik leghíresebb operaháza, Opéra de Stephen Monte-Carlo is az ő tulajdonukban áll. Ám ezeken felül a legérdekesebb és nem mellesleg kimondottan költséges szál mégis az autókhoz köti őket. Az 1950-es években III. Rainier herceg elkezdte gyűjteni a drága autókat, és 1993-ban úgy döntött, hogy a nyilvánosság számára is lehetővé teszi azt, hogy megcsodálhassák ezeket a különleges darabokat, és autóit egy múzeumba helyezte át. Az 5000 m²-es alapterületen többek közt a Monacói Nagydíj és a Monte Carlo Rally versenyautói is helyet kaptak.


Forrás:

A világ legdrágább otthona egy 300 millió dolláros francia kastély Versailles közelében, ami Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg tulajdona. A káprázatos rezidencia három évig épült - helyén egy gyönyörű, de nagyon rossz állapotban lévő 19. századi kastély állt. A koronaherceg otthonának minden lámpája, a fűtés és még szökőkút is felkapcsolható okostelefonnal a világ bármely pontjáról. A borsos ár ellenére azonban nem az otthona a legdrágább dolog, ami a birtokában van, hanem egy 450 millió dolláros festmény  – amelyet vitatottan, de Leonardo da Vincinek tulajdonítanak –, illetve a közel 500 millió dolláros jachtról se feledkezzünk el.


Forrás: A végére hagytunk két érdekességet a múltból!

Jai Singh Prabhakar, Alwar maharadzsája 1920-ban úgy döntött, hogy inkognitóban ellátogat a londoni Rolls Royce márkaboltba. Az eladók azonban nem foglalkoztak vele, és külseje miatt kimondottan hideg bánásmódban részesült, majd végül kitessékelték az ajtót. Az uralkodót annyira felbosszantotta a helyzet, hogy később, immáron királyként nagy felhajtás közepette visszatért az üzletbe és 6 autót vásárolt meg úgy, hogy a szállítási díjjal együtt azonnal kifizette őket. Amikor visszatért Indiába, Jai Singh Prabhakar parancsot adott Új-Delhi önkormányzatának arra, hogy ezeket a drága luxusautókat szemétgyűjtésre használják. Így hát ezután 6 vadonatúj Rolls Royce modell járta az indiai főváros utcáit és hordta el a szemetet. Az autót gyártó cég persze eléggé feldühödött a hír hallatán és táviratot küldött az uralkodónak. Elnézést kértek eladóik viselkedéséért és azt kérték, hogy többé ne az ő járműveikkel szedjék a szemetet. Engesztelésképpen pedig 6 autót küldtek neki ajándékba. A gesztus pedig célba talált, a maharadzsa ugyanis elégedett volt azzal, hogy levonták a tanulságot és teljesítette a kérésüket.
Forrás: A Romanov családról köztudott, hogy 1918. július 17-én a forradalmárok kivégezték őket, és bár a legenda sosem igazolódott be, sokan a mai napig is úgy gondolják, hogy II. Miklós orosz cár és Alekszandra Fjodorovna cárné negyedik lánya, Anasztázia életben maradt, történetéből pedig még egy animációs film is készült.

II. Miklós cár akkoriban egyébként a világ egyik leggazdagabb emberének számított, és bár kevés helyen írtak róla, ám nemcsak ő, de családja is rajongott az extravagáns ruhákért. Miklós megkoronázására az édesanyja egy 20 méter hosszú szőrmével díszített köpenyben érkezett, ami olyan nehéz volt, hogy 7 ember segítsége kellett ahhoz, hogy viselni tudja az eseményen. De a cár és felesége se aprózták el a jeles napot, ugyanis palástjaik elkészítéséhez összesen 2691 hermelint használtak fel a mesteremberek. Sőt! A néhai uralkodó 1903-ban egy olyan drága köpenyben ment el az egyik bálba, hogy a mulatság után egy fegyverraktárban kellett őrizni eme luxuskelmét.

A legpazarabb és legbizarrabb dolgok, amikre eddig a királyi családok költöttek

A királyi családokat bizony nem egyszer elkerülte a tudatosság szele.