Galéria
Forrás: Az arctisztítás után ezen esetben nem kell szünetet tartania, ugyanis a hialuronos szérumuknak jót tesz, ha a bőr még egy kicsit nedves. Ez a formula ugyanis szinte szivacsként szívja fel a nedvességet. Ezután azonban pár másodpercet várni kell arra, hogy a termék teljesen beszívódjon. Ellenkező esetben a bőrápoló termékek könnyen felhalmozódhatnak az arcodon, így pedig nem érik el a várt hatást. Azt pedig nagy kár lenne, nem?
Forrás: A C-vitaminnal kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Általában azonban ajánlott körülbelül 1-2 percig hagyni, hogy hasson a szérum mielőtt egy következő terméket kennél az arcodra. A C-vitamin esetében tényleg fontos megfogadnod ezt a dolgot, ugyanis ennél a terméknél a türelmetlenség könnyen hatásfok kárára mehet.
Forrás: A retinol termékek erős antioxidánsok, amiket óvatosan kell használni. Minden esetben hagyni kell neki időt ahhoz, hogy elérje a hatást, így általában 10-20 percet ajánlott várni mielőtt felvinnél egy újabb készítményt az arcodra.

Vannak azonban kivételek! Ha a bőröd hajlamos érzékenyen reagálni a retinolra, akkor közvetlenül előtte vagy utána érdemes felvinned egy kis hidratáló krémet. Ennek fényében tehát tényleg csak azokon a napokon használd ezt a beautycikket, ha tényleg van egy kis időd magadra.
Forrás: A megfelelő fényvédelem az év minden szakaszában fontos, így nem árt tudni azt, hogy miként kell helyesen és jól használni ezt a bőrünk egészsége szempontjából tényleg kiemelkedően fontos krémet. Így tehát 15-20 percet mindenképpen érdemes várnod utána ahhoz, hogy ez a különféle faktorszámban dolgozó termék megfelelő védőréteget képezzen a bőrödön és csak ezután állj neki a sminkelésnek. A legrosszabb esetben ugyanis az alapozó felvitele "letörölheti" az UV-védelmet, és akkor minden minden igyekezeted hiábavaló volt!

4 szépségápolási termék meglepő használati szabálya

A szépségápolási termékeknek is megvannak a maguk szabályai.