Galéria
Forrás: A színésznő az 1955-ös Fogjunk tolvajt című filmben, és Diana hercegné a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegén egy púderkék Catherine Walker kreációban.
Forrás: Katalin hercegné 2018-ban viselt, Alexander McQueen köpenyruhája nemcsak színében, de fazonjában is nagyon hasonlított Grace egyik 1970-es évek környékén viselt darabjára.
Forrás: A néhai walesi hercegné stílusválasztásait egyébként nem egyszer befolyásolta Grace Kelly ikonikus megjelenése. A gombos ing és a magas derekú nadrág kombinációja a monacói hercegné egyik imádott párosítása volt, amit előszeretettel vetett be egy-egy nyaralás során. És hát nem is kérdés, hogy Diana is rajongott ezért a könnyed eleganciáért.
Forrás: A csodaszép Grace a Gazdagok és szerelmesek című filmben 1956-ban, és Meghan is ugyanezt az eleganciát sugallta 2018-ban tongai körútja során.
Forrás: Ez az imádnivaló fotó a néhai Diana hercegnéről és a kis Harry hercegről 1986 júliusában készült, és nem lehet nem észre venni azt, hogy szívek királynője is majdnem olyan rózsaszín árnyalatú kardigánt visel fehér inggel, mint 1956-ban Grace a földközi-tengeri körútjának egyik napján.
Forrás: Meghan Markle a Lelki Egészség Világnapján, 2020-ban is Grácia hercegné stílusából inspirálódott és egy 1954-ben viselt összeállítását gondolta újra.
Forrás: Anna brit királyi hercegnő 1981-ben, Zara lánya születése előtti hetekben előszeretettel valósította meg magán is ezt a nyitott kabát, hosszú ujjú ruha, kesztyű és fejdísz együttest, ami már 1955 körül is hatalmas siker volt.
Forrás: A walesi hercegné sárga kreációjának is bizony volt egy, stílusában és fazonjában kísértetiesen hasonlító elődje az 1970-es években.
Forrás: A dekoltázstól kezdve a derék virágos részletein át, Lady Kitty Spencer, az esküvő napján viselt szőke hajáig, szinte minden a gyönyörű színésznőt idézte az 1954-es a Hátsó ablak című filmből.
Forrás: Az ingruha már az 1950-es években is egy népszerű darab volt - feltűrt ujjakkal, derékban összehúzott övvel -, így picit sem meglepő az Letícia spanyol királyné is imádja ezt laza, ám elegáns megoldást.
Forrás:

Katalin 2019-es megjelenése is maga volt a kifinomult választás. A fülbevalók, a látványos nyaklánc és Alexander McQueen ruhájának kellemesen szabott dekoltázsa is erősen felidézi bennünk a csodaszép színésznő egyik emlékezetes választását 1955-ből.


Forrás: Lady Kitty Spencer Dolce & Gabbana menyasszonyi ruhája kísértetiesen hasonlított ahhoz a darabhoz, amit Grace Kelly az esküvőjén viselt.
Forrás: A sussexi hercegné 2019-ben Wimbledonban egy szett alatt megidézte a csodaszép hollywoodi ikont. A fehér ing, a rakott szoknya, sőt még hátrafésült haj is Grace Kelly egyik 1952-es megjelenésére emlékeztet.

13 alkalom, amikor a királyi család hölgytagjai Grace Kelly-t másolták

Grace Kelly kifinomult és időtálló stílusa úgy tűnik, hogy a mai napig képes megihletni a királyi családok hölgytagjait.