Galéria
Forrás: Mindössze három héttel az esküvőjük után, miközben a boldog pár éppen hathetes karibi nászútját élvezte, az ifjú férj apa lett - de mondanunk se kell, hogy nem Margit volt a gyermek anyja. Camilla Fry, Anthony nagyon jó barátja 1960. május 28-án egy kislánynak adott életet, aki a Polly nevet kapta. És bár hivatalosan csak születése után 40 évvel vált bizonyossá az, hogy a hercegnő férje volt az édesapja, a lány mindig is úgy nevelkedett, hogy ő Armstrong-Jones gyermeke.
Forrás: Míg a férjek általában szerelmes cetliket írogatnak feleségüknek, addig Anthony "gyűlöletcetliket" írogatott Margitnak. Ahogy romlott a házasságuk, úgy növekedett ezen rosszindulatú levélkék száma. A férj olyan apróságokat jegyzett fel nejéről, amik egyre jobban taszították benne, és ezeket az üzeneteket olyan helyeken hagyta, ahol a nő is könnyedén megtalálhatta.
Forrás: Armstrong-Jones és Margit nászából két gyermekük született, David Armstrong-Jones, Snowdon 2. grófja 1961-ben, Sarah Frances Elizabeth Armstrong-Jones pedig 1964-ben látta meg a napvilágot. Ám a fotósnak azért volt pár eltitkolt gyermeke is.

Antony ugyanis egy hírhedt Don Juan volt akkoriban. Például abban az időben, amikor kapcsolatba került a hercegnővel, legalább két másik nővel is kapcsolatban volt, egészen pontosan Gina Warddal és Jacqui Chan színésznővel. És bár a férfi Margittól történő válása után ismét megházasodott, de akkor sem volt éppen a hűség mintaképe. Első törvénytelen gyermeke ahogy már korábban meséltük, a nászútja alatt született, míg második frigyen kívül fogant gyermeke 1998-ban jött a világra. Az akkor már 68 éves Armstrong-Jones bár ekkor még házas volt, de úgy tűnik, hogy még idősebb éveiben sem túlzottan akadályozta ez őt abban, hogy a szerelmet néha máshol is keresse.
Forrás: Nicholas Halsam belsőépítész a memoárjában azt állította, hogy az 50-es években egy kis kalandba bonyolódott az egykori fotóssal. Sőt sok-sok évtizeddel ezelőtt azt is pletykálták, hogy Antony egy édeshármast tartott fent barátjával Jeremy Fry-vel és annak feleségével, Camillával - egészen pontosan azzal a nővel, akitől első törvénytelen gyermeke született. A szálak bár elég kuszán hangzanak, ám akkoriban sokan biztosak voltak abban, hogy a Armstrong-Jones a nők és a férfiak közeledését egyaránt örömmel veszi.
Forrás: A kezdeti kémia hamar elhalt kettejük között. Margit sokszor szeretett a pohár fenekére nézni, ez pedig nem egy konfliktust szült a házastársak között. A férj pedig gyakrabban temetkezett bele fotós munkáiba, melynek hatására még inkább eltávolodtak egymástól. Arról nem beszélve, hogy a sok munka mellett előszeretettel szívott hasist is, amiből egy csomaggal - ha hinni lehet a szóbeszédnek - mindig volt nála. Ezek mellett pedig idővel mind a ketten elkezdték mások társaságát keresni és viszonylag diszkrét keretek közt próbálták intézni különféle kalandjaikat.
Forrás: Az 1960-as évek végére annyira megromlott, hogy gyakorlatilag véget is ért Margit hercegnő és férje házassága. Ám ezek után még bő 10 évig együtt maradtak. Hivatalosan 1978-ban bontották fel a kapcsolatukat, és így ők lettek az első olyan királyi pár, aki VIII. Henrik óta a válás mellett döntött.

Házasságuk még azért is volt különleges, mert több száz év után először Margit volt az első magas rangú királyi sarj, aki legálisan feleségül ment egy közemberhez – vagyis valakihez, aki nem volt arisztokrata. Előttük utoljára Jakab herceg, York hercege (később II. Jakab angol király néven vált ismertté) volt az, aki ilyen módon házasodott, ő az udvarhölgyként a palota köreiben ismert Anne Hyde-ot vette el 1660-ban.

6 érdekesség, amit nem tudtál Margit hercegnő és férje házasságáról

Margit hercegnő magánéletében is találni pár elfeledett, ám nagyon is érdekes történetet.