Galéria
Forrás:

Liza a japán nagykövet özvegyének szolgálatában tengődik tizenkét éve, és a harmincadik születésnapján úgy dönt, hogy megtalálja az igazit. Csodálatosan eredeti mese egyenesen az álomvilágból, gyönyörű díszlettel és zenével.

Rendező: Ujj Mészáros Károly
Főszereplők: Balsai Móni, David Sakurai, Bede Fazekas Szabolcs


Forrás:

Soha nem fogjuk megunni ezt a bájos mesét vándorcigányokról, pöffeszkedő labancokról és persze a titokzatos macskáról, aki egész biztosan egy elvarázsolt leány.

Rendező: Dargay Attila
A főszereplők hangja:
Kern András, Pogány Judit, Gobbi Hilda


Forrás:

Ezt az Oscar-jelölt filmet senkinek sem kell bemutatnunk; de aki épp úgy érzi, hogy soha semmi jó nem fog már történni vele az életben, az nyugodtan nézze meg újra Enyedi Ildikó filmjét a szarvasok álombeli szerelméről.

Rendező: Enyedi Ildikó
Főszereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza


Forrás:

Egy áltisis kisfiú elhatározza, hogy beülteti a gangos bérház udvarát fűvel, így járván kedvében Poldi bácsinak, a nyugdíjba készülő parkőrnek. Kezdetben persze röhejes álomnak tűnik, de aztán egyre többen állnak a kis Misu mellé a lakóközösségből. Csak az a szép zöld gyep, ugyebár.

Főszereplők: Rajz János, ifj. Hintsch György, Ullmann Mónika, Máriáss József
Rendező: Palásthy György

 


Forrás:

Ez a film is már lassan 25 éves! De azért még mindig bejön ez az édeskés nosztalgiaparti tele 50-es, 60-as évekbeli slágerekkel, Gálvölgyi Jánossal, Lovasi Andrással és persze a Ki mit tud?-dal.

Rendező: Timár Péter
Főszereplők: Gálvölgyi János, Nagy Natália, Reviczky Gábor, Pogány Judit

https://youtu.be/XyLyyngVBuE


Forrás:

Akár a 80-as évek végén érettségiztél, akár nem, muszáj legalább egyszer megnézni ezt a filmet a rendszerváltásról, a bulizós vonatjegyhamisító fiatalok szemszögéből.

Rendező: Török Ferenc
Főszereplők: Karalyos Gábor, Balla Eszter, Csatlós Vilmos


Forrás:

Jöjjön közelebb, Safranek! Soha, soha nem unjuk meg ezt a filmet, amelynek a végén tulajdonképpen békésen tud győzni a jó. És persze a kedvenc jelenetünk Lusta Dick bossa novája, amelytől mindig libabőrösek leszünk, akárhányszor hallgatjuk.

Rendező: Ternovszky Béla
Főszereplők hangjai: Sinkó László, Benedek Miklós, Haumann Péter, Mikó István


Forrás:

Dórának elege lesz a megbízhatatlan pasikból, ezért felad egy hirdetést „Csak szex és más semmi” jeligére. Igaz, hogy közben egy jóképű színész érkezik a színházba, ahol dramaturgként dolgozik. Remek romantikus vígjáték, szerethető karakterekkel, csak ajánlani tudjuk (újra és újra).

Rendező: Goda Krisztina
Főszereplők: Schell Judit, Csányi Sándor, Dobó Kata


Forrás:

Számunkra nem is Fenyő Miklós életének ez a kissé rózsaszín mázzal leöntött fejezete a legérdekesebb, hanem hogy amikor hősünk végigszántja az ujjait a zongorán, természetesen mindenki tudja a tánclépéseket! Ha semmi nem jött össze ma, akkor ez a te filmed.

Rendező: Fonyó Gergely
Főszereplők: Szabó Kimmel Tamás, Kiss Tünde, Fenyő Iván


9 magyar film, amitől sokkal, sokkal jobb kedved lesz

A legjobb dolgokon bőgni kell és a Hétköznapi kudarcok című filmek rendezőjével beszélgettünk.