Galéria
Forrás: A világsztár 1969-ben tűnt fel Dennis Hopper ikonikus road movie-jában. A filmdráma két motorost, Wyattet (Peter Fonda) és Billyt (Dennis Hopper) követi nyomon, akik motoron ülve utazzák át Amerikát. A srácok útjuk során futnak össze a Jack Nicholson által életre keltett iszákos ügyvéddel, George Hansonnal. A 31 éves színész nagyon jól hozza az adott karaktert, ám hogy végül mi történik vele a sztori szerint, azt semmiképpen sem szeretnénk ellőni.
Forrás: A hatszoros Grammy-díjas angol zenész 2006-ban tűnt fel Nikola Tesla szerepében ebben a hihetetlen izgalmas thrillerben. Szerepe szerint olyan eszközt készít, ami megkettőzi a benne elhelyezett tárgyakat, David Bowie-nak pedig profi módon sikerül még több izgalmat és misztikumot adnia a szerb-amerikai fizikus és feltaláló karakterének. 

A zenész élete során egyébként 39-szer tűnt fel a filmvásznon és mutatta meg tehetségét színészként is.
Forrás: A Leonardo DiCaprio által megformált Jordan Belfort főnköét, Mark Hannát hozza hihetetlenül profi módon Matthew. A sztár annyira otthonosan mozgott a szerepben, hogy még azzal a pár jelenetével is tudott maradandót alkotni!
Forrás: Az 1994-es alkotásban a John Travolta által játszott Vincent véletlenül arcon lő egy Marvin nevű srácot a kocsijukban. Így társával, Julesszal (Samuel L. Jackson) úgy döntenek, hogy az autót a barátjuk, Jimmie (Quenti Tarantino) otthonában rejtik el, aki viszont attól tart, hogy ha a felesége hazajön és meglátja ezt a rendetlenséget, akkor kiborul. Nincs más teendő így, mint helyrehozni a dolgokat. Főnökük, Marcellus Wallace odarendel egy "takarítót" Winston Wolfe-ot, akit Harvey Keitel játszik. A szmokingban érkező különleges karakter pedig szinte remekel ebben a jelenetben, miközben segít a tanácstalan bérgyilkosoknak kicsit rendbe tenni a véres szálakat.
Forrás: A Daniel Craig által megformált James Bondot egy küldetése során Kubába küldik, ahol találkozik Palomával, a szexi CIA-ügynökkel, akit Ana de Armas alakít, aki meg kell hagyni, hogy még ebben a mellékszerepben sem tud észrevétlen maradni.
Forrás: Meryl Streep és a Anne Hathaway karaktere mellett is sikerült Emily-ként felejthetetlent alkotnia, játéka pedig minden bizonnyal nagyon sokat dobott azon, hogy azóta is az egyik legfelkapottabb színésznőként tartják számon a szakmában.
Forrás: Tom Ripley (Matt Damon) mindig is kiváltságos életre vágyott. Egy nap lehetőséget kap, hogy végre valóra váltsa ezen álmát, egy gazdag üzletember ugyanis megkéri arra, hogy utazzon Olaszországba, és győzze meg fiát, Dickie Greenleafot (Jude Law), hogy térjen vissza az Egyesült Államokba. A történet persze itt még messze nem ér véget, sőt ami azt illeti, egy elég érdekfeszítő krimi kerekedik belőle, a filmet átlengő hangulathoz pedig nagyon sokat ad Philip Seymour Hoffman, a vicces, életigenlő, hedonista, és egyben nagyon okos Freddie szerepében.
Forrás: A Jude Law által alakított Inman Balis a polgárháborúban harcol, ám szíve csak egy hölgyre, Adára (Nicole Kidman) vágyik. Miközben próbál túlélni, útja során találkozik egy magányos özveggyel, Sarával (Natalie Portman), aki bizony férfiakat megszégyenítő módon tud harcolni még akkor is, ha közben saját magának is olyan terheket kell elviselnie, amiknek lelki sebei mélyebben hatnak, mint a külső nyomai. Natalie Portman pedig annyira erősen és határozottan hozza is a szerepétől elvártakat, hogy nem hagyhattuk ki őt sem a listánkról.
Forrás: Rob Gordon (John Cusack) egy lemezbolt tulajdonosa, ám az üzlet helyzeténél már csak a magánélete van rosszabb állapotban, barátnője ugyanis elhagyja. A mindenre elszánt zeneimádó srác pedig önvizsgálatba kezd és szépen körbejárja a múlt néhol elvarratlan szálait. Üzletében dolgozik a hihetetlenül őszinte Barry, aki Jack Black bőrében oktatja a vásárlókat arról, hogy mennyire rossz ízlésük van. A komikusnak pedig olyan tuti befektetés volt erre a szerep, hogy sikerült is megnyitnia vele Hollywood stúdióinak kapuit.
Forrás: A Patrick Swayze és Demi Moore főszereplésével készült romantikus filmben az olasz származású amerikai színésznek jut az a kisebb, ám annál emlékezetesebb feladat, hogy Subway Ghostként a váratlanul és nagyon fiatalon elhunyt Samnek (Patrick Swayze) segítsen kicsit jobban belerázódni a szellemlétbe, sőt még tárgyak mozgatására is megtanítja.

10 színész, akinek még egy mellékszerepben is sikerült ellopnia a show-t

Vannak olyan színészek, akiknek mindössze pár perc is elég ahhoz, hogy maradandót alkossanak.