Galéria
Forrás: Talán senkinek se kell bemutatni gyerekkorunk egyik első nagy törését. Az édesanyjától tragikus módon elszakadó szarvasbébiről szóló 1 óra 10 perces animációs klasszikusban minden megvan ahhoz, hogy lehetetlen legyen sírás nélkül végignézni!
Forrás: A Tom Hanks által életre keltett Forrest Gump nemcsak egy hihetetlenül szerethető figura, de kalandos élete garantáltan gondoskodik arról, hogy a bennünk mozgolódó érzelmeket ne tudjuk kordában tartani - maximum csak zsebkendőkkel!
Forrás: Meryl Streepet ezúttal egy háziasszony szerepében láthatjuk, aki családja távollétében egy rövid és viharos viszonyba keveredik egy utazó fotóssal, akit Clint Eastwood alakít.
Forrás: Mondhat bárki bármit, James Cameron 11 Oscar-díjat nyert filmje bár sokak szerint túlontúl hosszúra és sikerhajhászra sikerült, abban viszont mindenki egyetért, hogy a Jack és Rose szerelmét bemutató alkotásban bőven vannak olyan pontok, amik képesek megnyitni a könnycsatornákat.
Forrás: Pedro Almodóvar klasszikus drámája egy ápolónő életét követi nyomon, aki egy tragikus balesetben elveszíti egyetlen fiát. A gyászoló anya Barcelonába költözik, hogy a megtalálja gyermeke apját és elmondja neki, hogy egykoron volt egy fia.
Forrás: Az igaz történeten alapuló, szívszaggató történet egy fiatal transznemű férfi (akit Hilary Swank alakít) történetét mutatja be, aki Nebraska államban egy poros kisvárosba költözik, ahol beleszeret egy zenei karrierről álmodozó énekesnőbe (akit Chloë Sevigny alakít). A film bár elsőre egy könnyed alkotás is lehetne, ám sajnos gyorsan kiderül az, hogy ezek a képkockák a szív és a lélek legmélyebb rétegeihez szólnak. Egyébként ez volt az egyik első mainstream film, amely érthető és őszinte módon ábrázolta a transz identitásokat a filmvásznon.
Forrás: A felejtés túlságosan is valóságos szívfájdalmát metaforikusan tárja fel ez a Kate Winslet és Jim Carrey főszereplésével készült film, ami egy olyan elidegenedett párról szól, akik úgy döntenek, hogy kitöröltetik kapcsolatuk minden emlékét a fejükből.
Forrás: Kenneth Lonergan filmjében Casey Affleck egy depressziós férfit alakít, aki bátyja halála után egyedül neveli unokaöccsét, miközben még megannyi régi tragédia és múltbéli törés közt őrlődik. A film hangulatára még a helyszín is rányomja a bélyegét, így tényleg minden adott ahhoz, hogy ez a mű is hatásos módon előcsalogassa azokat a bizonyos könnyeket.
Forrás: A Louisa May Alcott azonos című műve alapján készült, Greta Gerwig által rendezett alkotásba annyi szívfájdalom szorul, hogy lehetetlen lenne spoiler nélkül mesélni a filmről. Így ha még nem láttad volna, akkor mindenképpen nézd meg valamikor!
Forrás: Egy válás sosem könnyű, hát még akkor ha egy közös gyermek is van. Scarlett Johansson és Adam Driver játéka nagyon jól mutatja be azt, hogy min megy át egy férfi és egy nő, akik valaha szerették egymást, és akik most kisfiuk felügyeleti jogáért harcolnak.
Forrás: Ez a két Oscar-díjat nyert különleges animációs film úgy mutatja be az élet és a halál kapcsolatát, ahogy korábban egyetlen gyerekfilm sem. A Jamie Foxx által megszólaltatott, frusztrált New York-i középiskolai zenetanár egész életében arra vágyott, hogy elismert jazz-zenész legyen, és amikor az élete végre úgy alakul, hogy élő közönség előtt játszhasson, egy szerencsétlen balesetben életét veszti. És csak ezután indul el a kaland és az igazi történet, ami tanmesének sem utolsó!
Forrás: A Mundruczó Kornél által rendezett alkotás egy fiatal házas nőt (Vanessa Kirby) érzelmekkel teli életét mutatja be, aki egy tragikusan végződő otthonszülés után a gyászába temetkezve elkezd távolodni a férjétől és a családjától.

12 film, amit érdemes megnézni ha egy kiadós sírásra vágysz

Az álomgyár mindig is nagyon értett ahhoz, hogy hogyan kell olyan filmet csinálni, ami képes előcsalogatni a legérzékenyebb oldalunkat.