Galéria
Forrás:

Az Air France-nak több mint 70 éve a sötétkék a hivatalos színe, de Christian Lacroix úgy döntött, felturbózza egy kicsit, és egy feltűnő, piros övvel spékelte azt meg. Az oka az volt, hogy a stewardessek kitűnhessenek a tömegből, ezzel különlegességüket akarta hangsúlyozni.


Forrás:

Szintén Christian Lacroix tervezte a China Eastern Airlines uniformisát. A sálon mindenképp szerette volna, ha megjelennek tradicionális kínai motívumok, de közben maga a ruha klasszikusan nyugati, így a két kultúra találkozását ötvözi.


Forrás:

Rihanna stylistja kapta meg 2018-ban azt a megtisztelő feladatot, hogy a Delta Airlines egyenruháját megtervezze. Úgy állította össze a színeket, hogy azok árnyalatának nevei az utazáshoz kapcsolódjanak, ezért a passport plum, azaz az 'útlevél' lila, és a groundspeed graphite, azaz az 'alapsebesség' szürke színekre esett a választása.


Forrás:

Az Etihad Airways 10 éven át működött együtt a Forma-1-gyel, ez pedig szépen megjelenik a stewardessek sálján.

Diane von Fürstenberg álmodta meg a dizájnt, amin megjelenik az Abu Dhabiban található autóverseny pálya, a lila szín a királyi eleganciára utal, a narancssárga pedig a sivatag felett lemenő napra. A kombinációval az eleganciát és a boldogságot igyekeznek megjeleníteni.


Forrás:

Már 50 éve ugyanolyan a Singapore Airlines alkalmazottjainak ruhája. Elsőre totál kényelmetlennek tűnhet a szett, de van benne egy titok: a szoknyán elöl van egy sliccelés, ami segít vészhelyzet esetén gyorsan felcsomózhatóvá tenni a szoknya elejét, úgy pedig egyszerű benne sétálni. 
A színek sem mindegyek ám: a sima stewardessek kéket, a seniorok zöldet, a nagy főnök pirosat viselnek.


Forrás:

A Vivienne Westwood tervezte Virgin Airlines egyenruhák azt hivatottak sugározni, hogy a személyzet vérprofi és nyugodt. Úgy szabták a ruháikat, hogy az lazább, de mégis profin elegáns hatású legyen.


Fogadjunk, hogy nem tudtad, mit jelentenek a titkos üzenetek a stewardessek ruháján!

Bette Nash rajongásig szereti stewardess munkáját!