Galéria
Forrás: A színész A keresztapa III-ban volt látható Vincent Mancini szerepében, és bár nevét már a film 1990-es premierje előtt is ismerte a szakma, azért nem kis mérföldkövet jelentett az életében ez az ikonikus alkotás. Vincent 'Sonny' Corleone törvénytelen fiának szerepét pedig annyira jól hozta, hogy játékáért Oscar-díjra jelölték.

Andy ma már 67 éves és szinte nincs is olyan év, hogy ne jönne ki valami új filmje.
Forrás: Francis Ford Coppola húga 25 éves volt, amikor ráosztották Costanza „Connie” Corleone-Rizzi, azaz Don Vito Corleone egyetlen lánygyermekének szerepét, amit aztán mind a három részben magára öltött.

A színésznő ma már 77 éves, és a rajongók nemcsak ebben a klasszikusban csodálhatták meg tehetséget, hiszen a Rocky filmekben is ő alakította a címszereplő szerelmét, Adriant. Talia a mai napig forgat és jelenleg is két produkción dolgozik.
Forrás: A férjét, Carlót játszó amerikai színésznek 28 évesen ez volt élete első szerepe. Azóta is számos alkotásban bizonyított, miközben énekesként is igencsak szép sikereket ért el.

Gianni ma már 80 éves és még mindig aktívan kiveszi a részét az álomgyár munkálataiból.
Forrás: A színésznő 25 éves volt, amikor megkapta a 3. részben Grace Hamilton újságíró szerepét.

Fonda 2002-ben visszavonult a színészettől, és nem sokkal ezután hozzáment Danny Elfman zeneszerzőhöz. Mostanság már olyan fotók látnak róla napvilágot, amin szinte fel se ismerni az egykor ünnepelt sztár, aki úgy tűnik nagyon jól érzi magát azután, hogy önként távozott a csillogásból.
Forrás: A színész nevét már nagyon jól ismerte a szakma, amikor 41 évesen ő kapta meg Don fogadott fiának, a Corleone család ügyvédjének, Tom Hagennek szerepét. Egyébként az 1973-as Oscar-gálán őt is jelölték a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában. Ezzel pedig egy igazán egyedi eset állt fent, ugyanis a kategória öt jelöltje közül három is A keresztapa szereplőgárdájából került ki: Al Pacino, James Caan és ő is esélyes volt arra, hogy megkapja a szobrot, amit végül Joel Grey kapott a Kabaréért.

Robert ma már 93 éves, és 2023 januárjában mutatták be a legújabb, The Pale Blue Eye című filmjét.
Forrás: A színész 31 éves volt az első rész készültekor, majd a film második és harmadik részében is szerepet kapott. Bár sokan még mindig Marlon Brando nevéhez kötik a filmet, azért nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Al Pacino is rengeteget tett azért, hogy ez a triológia a filmtörténet egyik nagy kincse legyen.

Külön érdekesség az, hogy Al Pacino 1973-ban azért nem jelent meg az Oscar-gálán, mert őt a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában jelölték akkor úgy, hogy közben több játékidőt kapott az első filmben, mint a Legjobb férfi főszereplőnek jelölt Marlon Brando, aki nem mellesleg meg is kapta a szobrot az alakításáért. Az már csak külön csavar a sztoriban, hogy ő sem ment el a gálára, hanem egy indiánjogi aktivista érkezett helyette, ezzel is felhívva a figyelmet az amerikai őslakosok helyzetére.

Al Pacino ma már 83 éves, ám a mai napig forgat. Az IMDb szerint jelenleg is nyolc olyan film van készülőben, amire igent mondott. 
Forrás: 17 évesen játszotta el Michael első feleségét, Apolloniát. 

1992 óta egy filmben sem szerepelt, ettől függetlenül nem szerettük volna kihagyni a listáról. A pár héten belül 68. életévét töltő Simonetta jó ideje a nyilvánosságtól távol él, így mindössze annyit tudni róla, hogy divattervezőként is kipróbálta magát, illetve három gyermeke született. Az utolsó nyilvános fotó 2010-ben készült róla.
Forrás: Szinte kezdőként, mindössze 25 éves kapta meg Kay Adams szerepét, és bár Michael Corleone-hoz köthető szerelme, majd házassága a történetszálak alakulása során egészen új formát ölt, ennek ellenére mind a 3 filmben látható a színésznő.

Diane ma már 78 éves, aktívan filmezik még mindig, valamint két örökbefogadott gyermek büszke anyukája, és nem mellesleg nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy bomba formában van.
Forrás: 30 éves volt, amikor feltörekvő tehetségként megkapta a fiatal Vito Corleone szerepét az 1974-ben bemutatásra került A keresztapa II-ben. Alakításáért 1975-ben elnyerte a Legjobb férfi mellékszereplő díját az Oscar-gálán, így a filmtörténet során először alakult úgy, hogy két színész ugyanazon karakter eljátszásért kapta meg ezt a szobrot - ugyanis Marlon Brandót is Vito megformálásáért díjazták.

A színész ma már 80 éves és talán mondanunk se kell, hogy még mindig aktívan dolgozik.
Forrás: Az olasz származású amerikai színész 42 évesen csöppent bele a történetbe, mint Joey Zasa a dörzsölt maffiózó.

A 76 éves színészt ma már a legtöbben a Gyilkos elmék című sorozatból ismerik.
Forrás: Francis Ford Coppola lánya 18 éves volt, amikor eljátszhatta Michael Corleone lányát, Maryt.

Az 52 éves Sofia bár azóta még vállalt pár szerepet, a szakma leginkább már rendezőként hivatkozik rá.
Forrás: A Michael fiát, Anthony Corleonét 27 évesen megformáló Francnak ez volt az első és egyetlen filmkockákra rögzített szerepe. Ám a szereplésről nem mondott le, a ma már 61 éves művész azóta énektudásával varázsolja el világszerte a közönséget.

Akkor és most: Így néznek ki ma a Keresztapa-trilógia szereplői

A Keresztapa című film 50 év távlatában sem vesztett egykori fényéből és sikeréből.