Galéria
Forrás: Annak, hogy nem tudsz aludni számos oka lehet, és bár sok tényezőre igazából nem lehet ráhatásod, ám például arra megéri figyelni, hogy mennyi kávét fogyasztasz egy nap. Mindenkinek más és más a koffeintűrő képessége, azért egy pár napos tesztet megéri beiktatni, hogy biztosan meggyőződj arról, hogy vajon ez az ital felelős-e azért, hogy hosszú órákon át képtelen álom jönni a szemedre.
Forrás:

Ez talán az egyik legismertebb mellékhatása ennek a több száz éves fekete nedűnek.

A benne található tanninok megtelepednek a fogzománcon, és
sárgássá színezik azt. Bár manapság egyre több trükk és fogkrém áll a rendelkezésünkre, talán azzal segíthetsz a legtöbbet, ha elkezdesz kevesebb kávét inni.


Forrás: Sokáig azt hitték, hogy a túl sok kávé gyomorfekélyhez vezet, de ma már tudjuk, hogy ez csak tévhit. Ennek ellenére azért tud csúnya gyomorfájdalmakat okozni, különösképpen gyomorégést. Pont ezért figyelj a jelekre! Ha egy csésze kávé után kellemetlen érzést kerít hatalmába gyomortájékon, akkor ideje egy kis szünetet tartani, vagy meggyőződni arról, hogy esetleg nem-e a laktóz a történetben a ludas.
Forrás: A koffeintől bár ébernek érezzük magunkat, ám túl nagy mennyiségben remegést válthat ki egyesekből. Ha elveszted az uralmat a kezeid felett, és a szíved hevesebben ver, akkor ez egyértelmű jele annak, hogy a kevesebb kávé jót tehet.
Forrás: Vízhajtó hatása miatt, a kávétól többször kell WC-re mennünk. Emiatt kell figyelni arra, hogy elegendő mennyiségű vizet juttass be a szervezetedbe a kávézások között is, ugyanis ha nem figyelsz könnyen kiszáradhatsz, ami pedig állandó szomjúsághoz vezethet. Tehát jobb, ha két eszpresszó között megiszol egy nagy pohár vizet, hogy tényleg balanszba kerüljenek a dolgok.
Forrás: Amíg a szervezet megkapja ezt az élénkítő nedűt, addig jobb esetben a fejfájás is elkerül (persze a különféle frontoktól érkező migrének ettől függetlenek). Ám ha valami oknál fogva kimarad ez a megszokott adag a napodból akkor megeshet, hogy a tested fejfájással reagál. Ez pedig sajnos egyértelmű jele annak, hogy szervezeted annyira hozzászokott a koffeinhez, hogy elvonási tüneteket produkál. Egy csésze ital persze csábító megoldás lehet egy-egy ilyen helyzetben, de hosszú távon nem sok értelme van. Egyedül azzal érhetsz el hatásos eredményt, ha tényleg csökkented a koffein mennyiséget.
Forrás: Képes vagy szupergyorsan ideges lenni, és állandóan rossz kedved van – és nem igazán tudod, miért? Valójában egy kis kávé segíthet abban, hogy rövid idő múltán emelkedett hangulatba kerülj. Viszont ha túlzásba esel, akkor a koffein egy egészen más oldalát mutatja meg, hiszen éberebbé tesz a külső környezeti zajokra is, ami pedig szintúgy képes stresszbe és feszültségbe hajszolni egy egyébként kimerült elmét és testet. Megéri? Aligha! A mérték tényleg aranyat érhet!

7 jel, ami arra utalhat, hogy kevesebb kávét kéne innod

Sokan el se tudják képzelni az életüket egy finom napiindító kávé nélkül.