Galéria
Forrás:

A kávé igazi superfood, rengeteg antioxidánst tartalmaz, ráadásul a benne található polifenolok segítenek megelőzni a 2-es típusú cukorbetegséget, a fahéjsav hatékonyan semlegesíti a szabad gyököket és megakadályozza az oxidatív stressz kialakulását, ami hosszú távú betegségekhez vezet.


Forrás:

Nem véletlen, hogy rengetegen indítják a napot kávéval, hiszen egy erős stimulánsról beszélünk, ami azonnal felébreszti az embert. De nem mindenkinek a szervezete reagál rá egyformán, így lehet, hogy míg a barátnőd az este 8-kor megivott kávé után is simán végigalussza az éjszakát, neked már az ebéd után megivott koffeinlöket is alvási gondokat okoz. Így tökéletes megoldást jelenthet számodra a mentes kávé, ami ráadásul kevésbé savas a koffeines társától.


Forrás:

Nem csupán a koffeinmentes kávé, hanem a koffeint tartalmazó verzióról is elmondható, hogy csökkenti a bőrrák, a prosztatarák, a májrák, a szájrák és a leukémia kialakulásának kockázatát.


Forrás:

Egy 2017-es brit kutatás összefüggést talált a koffeinmentes kávéfogyasztás és a szív- és érrendszeri betegségek okozta halálozások csökkent kockázata között.


A koffeinmentes kávé 4 szuper hatása a szervezetre

Sokan el se tudják képzelni az életüket egy finom napiindító kávé nélkül.