Galéria
Forrás:

A fiatal Elvis a film szerint egy sárga villámmal rohangált a nyakában, ám semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy ez valóban így lett volna. Az viszont igaz, hogy Elvis nagy rajongója volt a képregényeknek, és valóban gyerekként szuperhős szeretett volna lenni. Nagy kedvence pedig tényleg ifjabb Marvel kapitány volt, aki állandó inspirációt jelentett a rock királyának, például a frizuráját is róla másolta.


Forrás: Ha azt gondolta, hogy túl hollywoodi a jelenet, amelyben Parker levadássza Elvist a tükörlabirintusban, majd az óriáskeréken kötnek üzletet, akkor nem tévedsz. Az Presleyről vagy Parkerről szóló életrajzokban nem esik szó ilyen találkozásról, így ez a rész Baz Luhrmann fantáziájának szüleménye.
Forrás:

A filmben Elvis és Priscilla kapcsolatának kezdete gördülékenynek és ártatlannak tűnik, ám Priscilla pontos életkorát nem hozták nyilvánosságra, méghozzá nem véletlenül. Bár megemlítik, hogy „tinédzser”, a 24 éves Olivia DeJonge által nyújtott alakítása biztosítja, hogy ne tűnjön feltűnően kiskorúnak. A valóságban ugyanis az volt, hiszen Elvis megismerkedésükkor elmúlt már 24, Priscilla pedig alig töltötte be a 14-et. Kapcsolatukat pedig sok más ponton is szépíti a film. Priscilla mostohaapja például megfenyegette annak idején Elvist, hogy feljelenti kiskorú elleni szexuális bűncselekmény miatt, ha nem veszi lányát feleségül. Vagy abban, hogy Priscilla és Elvis a válásuk után közel sem maradtak olyan szoros kapcsolatban, ahogy azt bemutatták. És abban, hogy Priscilla sosem csatázott azon Elvis-szel, hogy menjen elvonóra, és nem is szervezte meg neki. Mikor Elvis segítséget próbált kérni függőségeihez, volt felesége már nem volt napi szinten jelen az életében.


Forrás: A film Priscillát Elvis egyetlen szerelmeként mutatja be, leszámítva persze kalandozásait, amiket pedig úgy állítottak be, mintha pusztán a testi vágyak kielégítésére szolgáltak volna. Az igazság viszont az, hogy Elvisnek válása után két komoly kapcsolata is volt. Négy évig járt Lisa Thompsonnal, majd kilenc hónapig Ginger Aldennel. Gingert az énekes el is jegyezte, közös családról és új életről álmodoztak, ő talált rá Elvisre azon a tragikus augusztusi napon 1977-ben.
Forrás: A filmben Parker azt akarja, hogy Elvis családbarát dalokat énekeljen, konzervatív ruhákba öltözzön, és vegyen vissza ikonikus táncmozdulataiból, hogy elkerülje a vitákat, és több pénzt szerezzen neki. A valóságban Parker támogatta Elvis provokatív cselekedeteit, hiszen ez adta el a jegyeket (a pénzből pedig neki is csöppent, mint tudjuk). Nash szerint Parker nem avatkozott bele Presley szexuális vonzerejének kibontakoztatásába, sőt! Szerette, hogy „olyan, mint egy férfi sztriptíztáncos”.
Forrás:

A filmben Las Vegas-i show-ja alatt Elvis a színpadról rúgja ki menedzserét, amikor összerakja, hogyan verte át és károsította meg őt karrierje során, ám a valóságban Elvis sosem tett ilyet, sőt, sosem tudta, hogy Parker nem Nyugat-Virginiából származik, mivel erre az információra csak 1981-ben, halála után derült fény. Elvis tehát úgy halt meg, hogy nem tudta az igazságot. Történt azonban egy másik incidens, ami ezt a jelenetet ihlethette.

Elvis egy alkalommal a Hilton akkori tulajdonosa, Barron Hilton küldte el melegebb éghajlatra a színpadról, mert a férfi igazságtalanul elbocsátotta a szálloda egyik dolgozóját, akinek a felesége rákkal küzdött. Az alkalmazott súlyosan beteg felesége rajongott az énekesért, és amikor ezt Elvis megtudta, személyesen látogatta meg a nőt a család otthonában, a Hilton szabályai viszont tiltották, hogy a szálloda dolgozó kapcsolatba lépjenek a fellépőkkel, így amikor ezt Barron megtudta, kirúgta a férfit. Az eset után Parker ezredes és Elvis komolyan összeszólalkoztak, az énekes valóban kirúgta a menedzserét, ekkor vonult vissza irodájába Parker, hogy benyújtsa azt a bizonyos számlát Elvis felé való tartozásáról.


Forrás:

A filmben Elvis és BB King nemcsak barátok, de King az egyik egyetlen ember, aki igazán őszinte Presleyvel a film során. Kapcsolatukat azonban erősen idealizálja a film. Elvis és BB King ugyanabból a körből tört ki, ismerték egymást, kölcsönösen tisztelték a másik művészi képességeit, ám semmi jel nincs arra, hogy barátok lettek volna. A Charlie Rose-nak adott 1996-os interjúban King felidézte, hogy amikor a stúdióban volt, általában Elvis is ott gyakorolt. Azt mondta, hogy Elvis mindig megnézte/meghallgatta mit csinálnak, de sosem kérdezett semmit.


6+1 dolog, amiben az Elvis című film hazudott Elvis Presley életéről

Austin Butler magasra tette a lécet zseniális alakításával, amelyet az Elvis című filmben láthatott a nagyérdemű.