Galéria
Forrás: Az eredeti költségvetés mindössze 300 ezer dollárra rúgott, ám szerencsére sikerült ezt az összeget még 20 ezer dollárral megtoldani, így a készítők megengedhették maguknak, hogy leszerződtessék Dr. Sam Loomis szerepére Donald Pleasence-t.

Az angol színész volt az egyetlen, aki kiemelt figyelmet és gázsit kapott a megformált karakterért. A többi szereplő olyannyira alul volt fizetve, hogy például a Michael Myers gúnyáját magára öltő Nick Castle mindössze 25 dollárt keresett naponta. A keret szűkösségét pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a színészek a saját ruháikat viselték a filmkockákon, Jamie Lee Curtis például a JCPenney-ben vásárolt be, és ezekben a darabokban láthattuk őt Laurie Strode-ként.
Forrás: A költségvetés sajnos a filmzene szempontjából is kötötte John Carpenter rendezőt, ezért a barátaiból álló Bowling Green Filharmonikusokat kérte fel arra, hogy játsszák fel az egyébként általa jegyzett dallamokat. Carpenter minden előképzettség nélkül vágott bele a dologba és rakta össze 4 nap alatt ezeket a ma már ikonikus sorokat.
Forrás: A filmet egy dél-kaliforniai külvárosban forgatták tavasszal, ezért muszáj volt ezt az Illinois-ban játszódó történetet kicsit ősziesebbé formálni. A készítők úgy döntöttek, hogy festett, illetve kartonból készült falevekkel oldják meg a várt hatást. És bár a terv bevált, a szemfülesek az egyik jelenetben egy pálmafát azért kiszúrhatnak.
Forrás: Will Sandin alakította a gyermek Michaelt, majd ahogy írtuk már, Nick Castle játszotta Shape, vagyis az Árny szerepét. Ám az ő arca már nem felelt meg a maszknélküli jelenethez, így ekkor Tony Moran színész testesítette meg a karaktert. A merész mutatványokban Jim Winburn láthatjuk, míg pár speciális képkockára a produkciós tervező, Tommy Lee Wallace ugrott be. Sőt volt egy olyan rögtönzött esett is, amikor a színészek helyett Debra Hill forgatókönyvíró kezét vették fel, amint az kivesz egy kést a konyhafiókból.
Forrás: Nick Castle-nél külön érdekes megemlítenünk azt, hogy a filmet jegyző John Carpenter osztálytársa volt, és így került bele ebbe a halloweeni sztoriba.
Nick egyébként forgatókönyvíróként és rendezőként írta be magát a filmtörténetbe, többek közt olyan alkotásokat direktált, mint a Dennis, a komisz vagy a Kőagy őrnagy.
Forrás: Tommy Lee Wallace díszlettervezőt bízták meg azzal, hogy készítse el a gyilkos maszkját. Ő fogta magát, kiment egy közeli boltba, és beszerzett pár olcsó álarcot, köztük a Star Trekből ismert Kirk kapitány álarcát is, amiről aztán leszedték a hajat, a pajeszt, illetve a szemöldököt, majd lyukakat vágtak a szemeknél és fehérre festették. A végeredmény pedig egészen elképesztő lett, és mondanunk se kell, hogy a mai napig ez az egyik legnépszerűbb maszk halloween éjszakáján.
Forrás: Az eredeti cím The Babysitter Murders lett volna. A bébiszitterekre vadászó pszichopaták történetét végül egy halloweeni szállal egészítették ki, és a több naposra húzott sztorit egy napra szűkítették, így pedig már egyértelmű volt, hogy mi legyen a végleges cím.
Forrás: A Rick Rosenthal által rendezett Halloween 2-ben fény derül arra, hogy Michael Myers valójában Laurie Strode bátyja. Az első filmet készítő John Carpenter bár íróként vett részt a második felvonásban, igazából sosem szerette ezt a családi szálat. Eredetileg egy részesre tervezte az alkotást egy olyan gyilkossal, aki körül számos rejtély kering. Végül a nem így lett! John egy interjúban azt is elárulta, hogy végig sörözött, amíg megírta a folytatást, ugyanis csak így tudott túllendülni azokon a dolgokon, amiket szíve szerint nem tett volna be a sztoriba.
Forrás: Az első rész 1978-ban jött ki, míg a második 1981-ben, a kettő között eltelt időben pedig Jamie Lee Curtis levágatta a haját, így a filmben parókát visel.
Forrás: Az 1998-as Halloween H20 - Húsz évvel később című filmben Jamie Lee Curtis visszatér, mert úgy érzi nem tud többé félelemben élni. A forgatókönyv azonban kimondta azt, hogy Michael Myers karaktere halhatatlan, ám a színésznő kompromisszumot kötött a stúdióval és végül levágták a gyilkos fejét. Ami mint tudjuk végül nem hozta el a sokak által várt befejezést, hiszen a sztori 2002-ben a Halloween - Feltámadás című felvonással folytatódik tovább.

10 érdekes kulisszatitok a Halloween filmek forgatásáról

A Halloween-franchise kulisszatitkai igencsak érdekes történeteket rejtenek.