Galéria
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Bambanő

A színésznő annyira tudott azonosulni a karakterével, hogy a mai napig Josie Geller figurája a kedvence. Az újságíró lányé, aki egy szép napon "álruhában" visszatér a gimibe, hogy cikket írjon a a tinik életéről, csak arra egy kicsit sem számít, hogy a kirekesztettség érzése felnőtt fejjel is képes utolérni őt a középiskola falai között.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Ovizsaru

„Azt hiszem, az Ovizsaru a kedvencem. Pont azért, mert oly sok éven át próbáltam bekerülni egy vígjátékba, de nem sikerült. A stúdiók a pénzt az akciófilmekkel keresték. Azt mondták: »Miért cserélnénk ki a bevált formulát? Sok pénzt keresünk veled. Folyamatosan adjuk neked az akciófilm forgatókönyveket«. Aztán amikor végre találkoztam Ivan Reitmannel, és megcsináltuk az Ikreket, majd az Ovizsarut, a mennyországban éreztem magam” - árulta el Schwarzenegger 2015-ben a The Late Late Show with James Corden című műsorában.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Nyomul a banda

A színész felsorolhatatlanul sok jó filmet készített eddig karrierje során, ám az ő szívéhez ez az 1996-os alkotás áll a legközelebb: „Ha visszamehetnék az időben, és újra és újra és újra eljátszhatnám azt a karaktert, akivel nagyon jól szórakoztam, akkor az Mr. White lenne” - mesélte a Tom Hanks egy 2019-es interjúban.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Aviátor

A Howard Hughes életét feldolgozó alkotás a színész abszolút kedvence. Leo egyszer úgy nyilatkozott, hogy mindig is tudta, hogy egy szép napon eljátszhatja majd ezt a karaktert. Végül 8 évet kellett várnia rá, de megérte, már csak azért is, mert Martin Scorsese rendezte őt ebben a filmben.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Ifjúság

A brit színész sem panaszkodhat, hiszen karrierje során jobbnál jobb alkotásban játszhatott, 2015-ben viszont úgy nyilatkozott, hogy legjobb munkája 82 éves korában készült: „Titokban ezt tartottam a legjobb dolognak, amit valaha tettem” - vallotta be.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Egy makulátlan elme örök ragyogása

Megannyi neves és nívós hollywoodi szerep mellett, neki ez a kisebb költségvetésű, és sok esetben kevésbé ismert alkotás a kedvence. Egyszerűen imádta Clementine Kruczynski karakterét és bármikor újra eljátszaná őt, annyira szórakoztatónak tartotta, a színes hajával és az érdekes életével együtt.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? A hamis riport

Viszonylag kevesen tudják, hogy Morgan Freeman nevét későn ismerte meg a szakma. A színész már 50 éves volt, amikor 1987-ben felkérték, hogy játssza el A hamis riport című film dörzsölt stricijét, melyben a Supermanként ismertté vált Christopher Reeve oldalán mutatta meg nem kis tehetségét. A mozi bár bukás volt, mégis jó ugródeszkának számított Morgannek ahhoz, hogy megnyíljanak előtte Hollywood kapui. Éppen ezért nem is kérdés, hogy neki miért ez lett a kedvenc filmje, amiért nem mellesleg még egy Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat is bezsebelt.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Captain Fantastic

A Gyűrűk Ura sztárjának nem a J. R. R. Tolkien könyveiből készült filmek lopták be magukat igazán a szívébe, hanem ez a filmdráma, ami szerinte minden eddigi munkája felett áll.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Utánunk a tűzözön

A sztár nagyon sok filmjét imádja, de ha választani kellene, akkor ezt az 1996-os akciófilmet tenné a saját személyes első helyére. „Imádom azt a filmet. Nagyon jól éreztem magam a forgatáson Geena Davis-szel” - mesélte később egy interjú során Jackson.
Forrás: Melyik a kedvenc filmje? Ébredések

A színész később úgy nyilatkozott, hogy ajándék volt Dr. Malcolm Sayert játszani ebbe a műben, mert segített neki kicsit jobban megismerni az emberi agyat és az emberi viselkedést.

10 színész, aki elárulta, hogy melyik volt élete legkedvesebb szerepe

Sok színész pont azért tartózkodik ettől a kérdéstől, mert nem akarják megbántani a korábbi filmjeiken velük dolgozó stábtagokat, ám akadnak olyanok is, akik őszintén és büszkén vállalják véleményüket.