Galéria
Forrás:

Nagy-Britannia egyik leghíresebb uralkodójaként ismerték, aki II. Erzsébet királynő után a leghosszabb ideig uralkodott Angliában. Viktória királynőnek pedig regényekhez méltó sorsa van. Apja halála után német anyja nevelte fel, és 1837. június 20-án, mindössze 18 évesen elfoglalta Anglia trónját. A Victoria-sorozat a korai éveire összpontosít, a koronázástól a unokatestvérével, Albert szász-coburgi és gothai herceggel kötött házasságáig, akitől kilenc gyermeke született.


Forrás:

Az uralkodónő (Reign) a skótok királynőjének, Stuart Máriának (Adelaide Kane) története. Az új szemszögből bemutatott adaptációban a 15 éves Mária, a barátnője és három társalkodónője Franciaországba érkeznek, a lány jegyeséhez, Ferenc herceghez. A sorozat bemutatja, hogyan éli túl a fiatal lány a francia udvar intrikáit és csapdáit, egészen trónra kerülésének pillanatáig.


Forrás:

A Versailles sorozat a hatalom, az árulás, a szerelem, bujaság és hadviselés korába, 1667-be kalauzol el bennünket, amikor az udvaroncok versengenek a király kegyeiért. Az uralkodó nem más, mint XIV. Lajos. Ármányok, brutalitás és romantika tökéletes keveréke a széria.


Forrás:

A Nagy Katalin az orosz uralkodói osztályba kalauzol el bennünket. A 18.században élt cárnő a leghosszabban regnáló orosz uralkodó volt. A főszereplő Elle Fanning, aki a fiatal, bohó, még naiv Katalint kelti életre. A sorozat üde, szatirikus, és elég sajátos szemszögű, de határozottan nagyon szórakoztató!


Forrás:

A Tudorok című sorozat nagyrészt megfelel a valóságnak, mégis vannak benne elemek szép számmal, amelyeket a cselekmény rugalmassága miatt mindenképpen át kellett alakítani. A parádés történelmi drámát bemutató széria VIII. Henrik hírhedt, 40 éves uralmának korai éveit dolgozza fel. A király 19 évesen kerül a trónra, ám az állami ügyek kevéssé érdeklik, így a hivatalos dolgok a hatalomittas Thomas Wolsey kardinálisra maradnak, miközben az ifjú angol uralkodó saját vágyait igyekszik beteljesíteni.


Forrás:

A Netflix hozta el a rajongóknak az Utolsó cárokat. A Romanov család története lenyűgöző. Az 1613-ban született dinasztia a fiatal Mihail Romanovval kezdődött, akit akkor állították az ország élére, és a dinasztia több, mint három évszázadon át uralta Oroszországot. A széria a Romanov család utolsó éveire tekint vissza, II. Miklósra, aki erős hívő volt, és ellenállt a reform minden formájának.


A koronán túl: Íme a 6 legjobb kosztümös sorozat, ami királyi családokról szól

Egy hónapja indult újra A korona 6. évadának forgatása.