Galéria
Forrás: Hogy lesz egy közép-franciaországi árva kislányból kávéházi énekesnő, majd varrónő és végül a világ egyik legismertebb divattervezője? A filmből kiderül! Bár az alkotás több pontján is eléggé megosztja a nézőt, azt egy pillanatra sem vonja kétségbe, hogy a nívós francia divatház alapítója nemcsak zseni volt, hanem a mai napig is egy olyan inspiráló nő, akinek történetét megéri megismerni. Nem mellesleg pedig Audrey Tautou játéka miatt is megéri rászánni egy estét erre a filmre.
Forrás: Több mint a 30 évvel a premierje után is mérföldkőnek számít ez a feminista alkotás, melynek középpontjában a Susan Sarandon és Geena Davis által megformált karakterek állnak.

Thelma és Louise laza barátnős hétvégéje örökre megváltozik, amikor Louise lelövi azt a férfi, aki megakarja erőszakolni Thelmát. A két nő innentől kezdve a törvény elől menekül és mindent megtesz azért, hogy átjussanak Mexikóba.
Forrás: Julia Roberts hihetetlenül energiával kelti életre ennek a megtörtént eset alapján készült jogi drámának a főszereplőjét, Erin Brockovich-ot. A háromgyermekes egyedülálló anya egy ügyvédi irodában lesz jogi asszisztens, és itt olyan gyanús orvosi feljegyzésekre bukkan, melynek láttán rájön, hogy a Pacific Gas and Electric szennyezi egy kisváros ivóvízét, ez pedig az itt élő közösség egészségét veszélyezteti. Így hát felveszi a kesztyűt a nagy kutyák ellen, és mindent elkövet azért, hogy térdre kényszerítse őket.
Forrás: Elsőre bár meglepő lehet, de jobban belegondolva ez a film is egy olyan inspiráló nőről szól, aki fittyet hány mások véleményére, és társadalom által generált megannyi szőke nős sztereotípiára, pontosan azért, hogy elérje, annyira nem is elérhetetlen álmait.

Elle Woods szerepében Reese Witherspoon bizonyította be azt, hogy egy nő, aki szereti a rózsaszínt, még bizony lehet "gyilkos" egy tárgyalóteremben.
Forrás: 15 éves korában egy szörnyű buszbaleset örökre megváltoztatja Frida Kahlo életét. Az ágyhoz kötött lány elkezd alkotni és ez a kezébe adott szabadság akkor szárnyakat ad neki, amik egészen a legnagyobb festők közé repíti őt. Frida története olyan sok szempontból lehet inspiráló bárki számára, hogy nehéz is lenne minden pontját felsorolni, így inkább azt ajánljuk, hogy ha még nem láttad volna ezt a Salma Hayek főszereplésével készült filmet, akkor ebben a szezonban semmiképpen se hagyd ki.
Forrás: Az Emma Stone által alakított Skeeter a főiskola befejezése után újságíróként szeretne elhelyezkedni, ekkor döbben rá arra, hogy szeretne könyvet írni a gazdag déli családok cselédjeiről, méghozzá úgy, hogy ezúttal ők szolgáltatják a főnökeikről és fájdalommal teli életükről az őszinte és igaz történeteket. Hosszas rábeszélés után sikerül meggyőznie Aibileent (Viola Davis), kicsit később pedig egyre több olyan nővel hozza össze az élet, aki egyre inkább úgy érzi, hogy jobb sorsának kulcsa csakis abban rejlik, ha még névtelenül is, de végre kiáll magáért.
Forrás: A Sandra Bullock által játszott Dr. Ryan Stone mellett bár egy ideig ott van a George Clooney által életre keltett Matt Kowalsky, de egy idő után azonban egyedül marad...

Ez egy hihetetlen történet egy olyan nőről, aki akaraterejének, kitartásának és bátorságának köszönhetően még a legveszélyesebb helyzeten is képes felülkerekedni. És még kell hagyni, hogy nem minden férfi lenne képes legyőzni mindazon akadályokat, melyekkel hősnőnk is szembesült.
Forrás: A Carey Mulligan, Helena Bonham Carter és Meryl Streep főszereplésével készült erőteljes történelmi dráma azokról a nőkről szól, akik hajlandók voltak akár mindent elveszíteni az egyenlőségért és a szavazati jogaikért folytatott harcukban.
Forrás: A Margot Lee Shetterly azonos című nem fikciós könyvén alapuló film három afroamerikai matematikusnő történetét meséli el, aki a 60-as években a NASA-nál dolgozik. Katherine Johnson, Dorothy Vaughan és Mary Jackson voltak a kulcsfigurái a történelem egyik legnagyobb műveletének: John Glennt az űrbe juttatni. Ám ez az alkotás mégsem arról a férfiról szól, aki feljutott a Holdra, hanem azokról a tehetséges és okos nőkről, akik segítettek neki eljutni oda.
Forrás: Roger Ailes (John Lithgow), a FOX News hírcsatorna alapítója, előszeretettel alázza meg női beosztottjait. A milliárdos hatalma azonban egyből meginogni látszik, amikor Gretchen Carlson (Nicole Kidman), a csatorna korábbi műsorvezetője szexuális zaklatás miatt beperli őt. Az eddig csendbe burkolózott nők a hír hallatán úgy érzik, hogy ők is előállnak saját történetükkel, a botrány pedig egyre nagyobbra duzzad.
Forrás:

Vaiana egy elszánt, szorgalmas és merész tini, aki egy embert próbáló küldetésre indul, hogy megmentse családja és népe életét. A bátor hősnő pedig útja során, miközben a legkülönfélébb szörnyekkel harcol, megismeri igazi önmagát.


10+1 inspiráló inspiráló film nőkről

Az inspiráló női történetek nem egyszer a filmek világát is megihlették.