Galéria
Forrás: George Clooney szülei egy szépségversenyen ismerték meg egymást. Édesapja ugyanis mint zsúritag, édesanyja pedig mint versenyző vett részt az eseményen, ahonnan nemcsak koronával a fején távozhatott, hanem egy új szerelem reményével is, ami mint jól tudjuk be is teljesedett.
Forrás: Első kisebb szerepét a James A. Michener azonos című regénye alapján készült, Centennial című tévés minisorozatban kapta, amit részben Clooney szülővárosában, Augustában, Kentucky államban forgattak.
Forrás: Az ír, német és angol felmenőkkel büszkélkedő George annyira imádott baseballozni, hogy még egy próbajátékra is elment a Cincinnati Redshez, ám sajnos, és a színészszakma legnagyobb örömére már az első rostán kiesett.
Forrás: Kevesen tudják, hogy John Travolta egykori felesége, az azóta sajnos elhunyt Kelly Preston 1987 és 1989 között George Clooney barátnője volt és kapcsolatuk alatt egy vietnami csüngőhasú malaccal ajándékozta meg Kellyt. Szakításuk után a Max névre keresztelt állat nála maradt és közel 18 éven át a színész hű társa volt. Régebben még azzal is vicceskedett, hogy ez volt a valaha volt leghosszabb kapcsolata.
Forrás: Középiskolás korában közel egy évig Bell-parézisben szenvedett, ami a mimikai izmokat mozgató ideg részleges bénulását jelenti. A színész élete legrosszabb időszakaként írta le az esetet volt. „Gúnyoltak és csúfoltak, de az élmény erősebbé tett” - nyilatkozta egyszer.
Forrás: Állítólag annyira szeretett volna a Cohen testvérekkel dolgozni, hogy el se olvasta az Ó, testvér, merre visz az utad? című film forgatókönyvét, amit később hatalmas sikerrel játszottak a mozikban. Nem mellesleg a filmben nem ő énekel, hangját az énekjeleneteknél szinkronizálni kellett.
Forrás:

A Szirana című film kedvéért több mint 15 kilót hízott és szakállat növesztett. De ez még semmi ahhoz képest, ami a forgatáson történt vele. George  ugyanis annyira megsérült az egyik jelenet készültekor, hogy azonnal hazautazott Marokkóból Los Angelesbe. Erős fülcsengésére és fejfájására azonban heteken át nem találtak megoldást az orvosok, majd végül Lisa Kudrow idegorvos bátyjához fordult, aki kiderítette azt, hogy a színész agyhártyája sérült meg, azaz az agy és a gerincvelő körüli legkülső réteg. A diagnózis után hetekig járt kezelésre, amit egy 9 órás műtét követett. A fájdalom még néha-néha visszatér, de szerencsére teljes életet tud élni így is.

 


Forrás: Imád kézzel levelet írni és bár Hollywoodban ritka, de ő a forgatókönyveket is szívesebben körmöli le a gépelés helyett.
Forrás: A Martini és Nespresso reklámok mellett eltörpül annak ténye, hogy imádja a söröket, sokszor az öltözőjébe is szokott kérni sörcsapot ha úgy hozza a kedve. Azt viszont már egy kevésbé ismert, hogy 2017-ben barátjával, Rande Gerberrel (Cindy Crawford férje) piacra dobta a Casamigos névre keresztelt tequilát.
Forrás: Az Oscar történetében ő az első színész, akit 6 különböző kategóriában jelöltek Oscar-díjra, egészen pontosan a Legjobb férfi mellékszereplő, a Legjobb film, a  Legjobb rendező, a Legjobb eredeti forgatókönyv, a Legjobb adaptált forgatókönyv és a Legjobb színész kategóriák hallatán is izgulhatott a székében ülve. Ebből egyébként 2005-ben a Sziriánáért a Legjobb férfi mellékszereplő díját, 2013-ban az Argo-akcióért a Legjobb filmnek járó díjat váltotta szoborra.

Akkor és most: George Clooney

George Clooney 2014-ben vette feleségül Amal Alamuddint, szerelmüket pedig azóta is kíváncsi szemekkel követi a sajtó. Ám azt már kevesen tudják, hogy ki is volt az ismert sármőr első neje, így mi most mesélünk egy kicsit!