Galéria
Forrás: Ebben az évadban egy kitalált karaktert, az elmebeteg Tate Langdont alakította, aki egy iskolai lövöldözés során 15 társának életét oltotta ki.
Forrás: A Hotel című évadban egy termékeny sorozatgyilkosként tért vissza. Eme kitalált karaktert HH Holmes személye inspirálta, aki a XIX. század fordulóján egy olyan hotelt építtetett Chicagóban, melynek falai többféle kegyetlen gyilkosságnak is tanúi voltak. Ezért akkoriban sokan csak a gyilkos szállodaként nevezték a helyet.
Forrás: A rajongók egyenesen imádták ebben a fiktív szerepben. Egy Donald Trump törekvéseit támogató, radikális szektavezért keltett életre. Nem mellesleg ez egy igencsak mozgalmas évad volt a számára. Hogy miért is? Mindjárt meglátod!
Forrás: Szintúgy ebben a szezonban testesítette meg Marshall Applewhite-ot. A Mennyország kapujaként ismert vallási csoport vezetője azzal vált ismertté, hogy 1997-ben tömeges öngyilkosságot szervezett - nem mellesleg ez volt az Egyesült Államok történetének legnagyobb tömeges öngyilkossága.
Forrás: A szintúgy létező szektavezér, a Manson család fejének nevét 1969-ben ismerte az egész világ, amikor társaival brutálisan meggyilkolta otthonukban Roman Polanski várandós feleségét, Sharon Tate-et és a pár még négy, a házban tartozkodó barátját.
Forrás: Az ő nevéhez köthető a Dávidista szekta. A férfi nemcsak a többnejűségével (sokszor 12-13 éves lányokat vett el) hívta fel magára a rendőrség figyelmét, hanem a birtokában lévő automata fegyverek miatt is. 1993-ban az ATF (Alkohol-, dohány-, és lőfegyverügyi iroda) lerohanta a texasi Wacóban található birtokot, a házkutatásra tett kísérlet pedig idővel egyfajta pokollá alakult. Az 51 napon át tartó ostromban, David Koresh mellett legalább 80 követője hunyt el.
Forrás: A férfi a Népek Temploma elnevezésű vallási szekta alapítója és vezetője volt, aki önjelölt Mózesként vásárolt fel pár négyzetkilométernyi területet egy guyanai őserdőben, hogy aztán 1977-ben ide költözzön át ezer híve az Egyesült Államokból. 1978-ban azonban elkezdtek kiszivárogni a hírek arról, hogy milyen kegyetlen viszonyok között élnek az ottani emberek, mindezek hallatán pedig egy kaliforniai képviselő úgy döntött, meglátogatja a helyet, hogy utánajárjon a dolgoknak. Pár ott élő ember az érkezésekor jelezte felé, hogy nem mindig tűnik annyira jónak itt, mint ahogy az tálalva van, és megkérték a csapatot, hogy hagyj térjenek velük vissza az Államokba. Jim ekkor már érezte, hogy nem lesz jó vége annak, ha ennyi ember hazatér és elmondja az igazságot róla, így fegyvereseket küldött a szektájából távozók után és egy részüket még a gépre szállásuk előtt lelőtték (köztük sok újságíró és egy operatőr is elhunyt). Ezután a szekta még ott maradó tagjait közös öngyilkosságra vette rá, és narancslébe kevert ciánt itatott velük. A szülők először saját gyermekeiknek adták oda a mérget, majd a maradékot ők is elfogyasztották. Összesen 923-an vesztették életüket ezen a borzalmas napon!
Forrás: Az Apokalipszis címet viselő évadban egy műszaki zsenit kelt életre, aki több sátáni csoportnak is a tagja, és végül eladja a lelkét az ördögnek.
Forrás: A 2018-ban bemutatott alkotás alapjául egy 2004-ben történt rablás szolgál. A sztori szerint négy fiatal férfi egy szép napon úgy dönt, hogy egy ellopnak egy értékes a könyvet az egyetemi gyűjteményből. Evan Peters itt mint felbujtó tűnik fel, aki bármi áron képes rávenni a társait arra, hogy eszük ágában se legyen kiszállni a buliból. És bár a korábbi karakterihez képest ebben a filmben egy fokkal kedvesebb srácot alakít, azért még itt is kapott egy-két nyomasztóan ható jelenetet.
Forrás: Végezetül pedig nem szeretnénk kihagyni a listáról a legújabb szerepét sem, melynek kapcsán szinte biztos, hogy még jó ideig szem előtt lesz majd a neve. Azt nem tudni, hogy idővel mennyire akar majd kilépni ebből a rá húzott skatulyából, de arra számítani lehet, hogy a busás hasznokat remélő stúdiók már egészen biztos, hogy szemet vetettek rá.

Evan Peters 10 leghátborzongatóbb szerepe

Evan Peters az elmúlt években mindent megtett azért, hogy a félelem tényleg minden porcikánkat átjárja.