Galéria
Forrás:

Ha eddig azt gondoltad, hogy a teendők figyelmen kívül hagyása segíthet a vasárnapi neurózis legyőzésében, akkor tévedtél. A Netflix-maraton is csak adott időre iktatja ki azokat a gondolatokat, amik a munka körül forognak. A legjobb módja annak, hogy jobban érezd magad és sikeres lehessen a heted, ha előre megtervezel mindent. Hidd el, sokkal jobban fogod magad érezni, ha előre betáblázod a találkozókat és a prezentációdra való felkészülést.


Forrás:

A sikeres nők nemcsak a teendőket tekintik át vasárnap, hanem azt is kitalálják, mit egyenek és mit vegyenek fel a következő hét egyes napjain. Rengeteg döntést hozol nap, mint nap, ami sok szellemi erőfeszítést igényel, ami gyorsan meríti a mentális energiatartalékaidat. Azzal viszont fejtörésről kíméled meg magad, ha vasárnap kitalálod vagy előkészíted azokat az ételeket, amiket a héten enni fogsz. Már az is sokat segít, ha megfőzöl néhány gyorsan elkészíthető ételt és máris kipipálhatsz pár főétkezést. Ahogy az is leveszi a válladról a terhet, ha szétnézel a gardróbodban és kiválasztasz néhány cuccot, amit szívesen viselnél a következő héten.  


Forrás:

A vasárnap nemcsak a lustálkodásról szól, hanem arról is, hogy meghatározd a következő hét céljait. Gondold át, milyen kisebb célokat szeretnél elérni a héten, amik kapcsolódhatnak akár a nagyobb célodhoz is. Persze ez nemcsak a karrieredre vonatkozik, hanem a szabadidős tevékenységedre is. Ha mondjuk mindig meg akartál tanulni franciául, akkor legyen a következő hét egyik kitűzött célja felkeresni egy magántanárt és megbeszélni vele a részleteket. Ezek az apró dolgok is motiválnak és azt az érzést keltik, hogy haladsz a nagyobb célod felé.


Forrás:

Ha gyakran érzel szorongást vasárnaponként, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha tartasz egy kis digitális detoxot. Valószínűleg túlterheltek a heteid, vagyis túl sok inger ér, folyamatosan érkeznek a Messenger-üzenetek, az e-mailek, az Instagram és Facebook értesítések, és egy ponton azt érzed, hogy ha nem tartod a lépést, valamiből kimaradsz. Pedig ez nincs így, főleg akkor, ha néhány órára kikapcsolod a laptopod és a telefonod, sétálsz egyet a természetben, játszol a kutyáddal vagy elülteted a tavaszi virágokat. Ez mind segít egy kicsit a jelenben élni és kiszakadni az online világ forgatagából.


Forrás:

Ne értsd félre, a vasárnapod nem a munkaheted meghosszabbítása, ez a pihenőidőd, ami arra szolgál, hogy kikapcsolj, feltöltődj és újult erővel tudd belevetni magad a következő hét kihívásaiba. De ettől függetlenül, tudjuk, hogy a hétfő délelőtt kemény versenyfutás lehet az idővel, épp ezért néha megéri előre dolgozni egy picit. Ha van 10-20 szabad perced, csekkold a beérkező e-maileket és válaszold meg őket, hogy a hétfőd ennyivel is könnyebb legyen.


Forrás:

Szánj 5 percet arra, hogy kiderítsd, mennyit költöttél a héten és mennyi fér még bele a következő napokban. Így tudatosabb lehetsz, többet tehetsz félre és ez a módszer segíthet elérni a pénzügyi céljaidat is.


6 dolog, amit minden sikeres nő megtesz vasárnap

Egy kis odafigyeléssel fantasztikus (és ami ennél is fontosabb) profi benyomást kelthetsz magadról a munkahelyeden, ráadásul még a teljesítményedet is növelheted!