Galéria
Forrás:

A tűzhely az ősi felfogás szerint az otthonod lelke. Elhelyezkedése nem csak a konyha, az egész élettér hangulatát; sőt a párkapcsolatodat is befolyásolhatja e felfogás szerint.  A tűzhely a tüzet, mint ősi elemet képviseli, ez a lakás középpontja és a konyha szíve.

A feng shui szerint fontos, hogy a tűzhely legyen jól látható, domináns helyen; mögötte mindig legyen teljes, szilárd falfelület. A kapcsolatok analógiája szerint a tűzhely (férfi) ezzel stabil, erős pozícióban áll, magabiztos, és támaszt tud nyújtani a társának. A víz elem a csap, a mosogató formájában jelenik meg; ezért is nagyon lényeges, hogy a tűzhely és a mosogató ne kerüljön egymás mellé.

Ha túl közel állnak egymáshoz, akkor a két legerősebb elemet, vagyis a tüzet és a vizet szimbolizáló eszközök megbonthatják otthonod egyensúlyát és feszültséget gerjeszthetnek.


Forrás:

Lehetőség szerint válassz világos, tiszta színeket a konyhába és az étkezőbe, ezeket a tereket pedig nyugodt, kellemes, vidám dekorációkkal egészítsd ki. Érdemes kerülni a túl élénk színeket – például a túl sok pirosat – valamint az erőteljes mintákat. A sötétebb árnyalatok a konyha alsóbb részein, míg a világos színek a magasabb pontokon mutatnak jól.


Forrás:

Nem csak a praktikum miatt, a harmonikus élettér megteremtése érdekében sem árt, ha megpróbálod nem túlzsúfolni. A fehér falak tértágító hatását is kihasználhatod a cél érdekében.


Forrás:

Egy piszkos, elhanyagolt konyha minden, csak nem harmonikus. Lehetőség szerint ügyelj arra, hogy rend és tisztaság uralkodjon benne és nem csak ott, „ahol a papok táncolnak”; néha például az evőeszköz tartó fiókodat is érdemes górcső alá venned.


Forrás:

Díszítsd a konyhát zöld növényekkel. Jelenlétük elengedhetetlen a feng shui elrendezésben, hiszen segítenek kiegyensúlyozni az energiákat, és még a tisztaság érzetét is fokozzák.

 


Forrás:

A konyhának még tágasabb hatást adhatsz azzal, ha követed a feng shui egyik alapvető iránymutatását, vagyis minél több természetes fényt engedsz be otthonodba.


6 tipp, hogyan tedd harmonikusabbá a konyhád a feng shui szerint

Sokan azt állítják, hogy a konyha csak főzésre szolgál, pedig jobban belegondolva nem így van.