Galéria
Forrás:

Mindannyian hallottunk már arról, hogy a fogkrém hatékonyan számol le a pattanásokkal, igaz? Ez valóban így van. Csakhogy a normál bőrre kifejezetten káros, tudniillik tele van olyan összetevőkkel, amelyek elképesztően szárítják a bőrt, és még kémiai égést is okozhatnak. Inkább várd meg, hogy a pattanásod magától múljon el.


Forrás:

Felejtsd el, hogy citromból kutyulj otthon valamilyen kencét, amit aztán magadra kensz, hiszen a benne található citromsav maró, és égető hatással lehet a bőrödre. Inkább ne kísérletezz vele!


Forrás:

Illetve minden olyan nagyobb szemcsés alapanyag tilos, amit radírként használnál. Azzal nincs baj, ha zuhanyzásnál a tested átradírozod velük, de az arcbőrünk sokkal érzékenyebb felület, amiben könnyedén kárt tehetnek ezek az alapanyagok.  Az általuk okozott apró felszíni sérülésekbe pedig könnyedén bejuthatnak baktériumok, és egyéb szennyeződések, amik pedig gyulladást okozhatnak a bőrödön.


Forrás:

Neked is van a közvetlen környezetben olyan személy, aki úgy gondolja, hogy könnyedén megússza egyetlen krémmel, amit aztán egyaránt használ a testére és az arcára? A probléma ezzel az, hogy a testápoló termékek sokkal zsírosabbak, mint egy arckrém, ráadásul rengeteg illatanyagot is tartalmaznak, ezek pedig mind-mind irritálhatják az arcbőrt.


Forrás:

Sokan a mai napig használnak alkoholos szépségápolási szereket, pedig érdemes lenne hanyagolni azt, tudniillik érzékennyé teheti a bőrt, és allergiát is okozhat – úgy, hogy közben nem is tudnak róla, hogy ez lehet a ludas. Felejtsd el őket, és próbáld ki a vegyszermentes alternatívákat!

 

 


5 dolog, amit soha ne kenj az arcodra

Annyit azért megsúgunk, hogy Gisele Bündchen nem a bolti sminklemosókban hisz!