Galéria
Forrás: Az énekesnőnél 11 éves korában diagnosztizálták a betegséget. 

„Nagyon örülök, hogy beszélhetek róla. Valójában szeretek az ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolni, mert nagyon-nagyon érdekes. Ezek olyan dolgok, amiket soha nem vennél észre, ha csak beszélgetsz velem, de számomra ez mégis nagyon kimerítő” -nyilatkozta David Letterman műsorában.
Forrás: Az egykori futballsztár is olyan rögeszmés-kényszerbetegségben szenved, ami a Tourette-szindrómához köthető. 

Az ő állapota az állandó kézmosásban, valamint a rend- és tisztaságmániában nyilvánul meg.
Forrás:

A kanadai születésű színész-rendező egy interjú során őszintén vallott gyerekkori figyelemzavarához kötődő küzdelmeiről, illetve azt is elárulta, hogy enyhe tünetekkel járó Tourette-szindrómában szenved.


Forrás: A színésznél a Tourette-szindróma egyik enyhébb formáját diagnosztizálták.

Gyerekként gyakran hallott hangokat, és olyan fizikai ingerektől szenvedett, mint a morgás vagy idegesség. A terápiás kezeléseknek köszönhetően tizennégy éves korára szerencsére enyhültek ezen tünetek, de néha még a mai napig is szenved tőlük.
Forrás: A 27 éves korában elhunyt amerikai zenészt gyerekként bár nagyon kreatívnak és intelligensnek mondták a tanárai, a figyelmével azonban mindig is bajok voltak. Ezen  spektrumzavarok pedig felnőttkorában több más tünettel és tikkeléssel is társultak, melyek mértékét tovább súlyosbította a zenész önpusztító életmódja.
Forrás: Az üzletemberként, mérnökként, pilótaként és filmproducerként elhíresült Hughes rögeszmés-kényszerbetegségben szenvedett.
Forrás: A Ray Donovan sorozatból ismert amerikai színész az Amerikai Tourette Szövetség országos nagykövete.
Dash elárulta, hogy bár keményen dolgozik azon, hogy a kamerák előtt kordában tartsa a tüneteit, de a magánéletben egész jól elboldogul már ezzel a betegséggel.
Forrás: Végül pedig egy feltételezés... A történészek ugyanis úgy gondolják, hogy a világhírű osztrák zeneszerzőnél is jelentkeztek a betegség tünetei.

8 sztár, akit Tourette-szindrómában szenved

A Tourette-szindróma sem válogat.