Galéria
Forrás:

Annak ellenére, hogy a királyi család tagjai gyakran hosszú órákon át tartó eseményeken vesznek részt, nem szabad a nyilvánosság előtt megigazítaniuk a sminkjüket. De minden nő tudja, hogy egy kopott rúzsnál kevés rosszabb van, így ez a szabály nem akadályozta meg Erzsébet királynőt abban, hogy a Windsor Horse Show-n 1985-ben a kamerák szeme láttára frissítse fel a rúzsát.


Forrás:

Ezzel II. Erzsébet lett a királyi család első női tagja, aki megszegte a "csak férfiak" szabályt.


Forrás:

Malajziában tett látogatása során Erzsébet királynő megszegte azt a szabályt, hogy a királyi család tagjai nem adhatnak autogramot. Ennek egyébként biztonsági oka van, hogy aláírásukat nehogy hamisítsák.


Forrás:

Udvariatlan gesztusnak tűnhet, de a protokoll szerint a királynő nem fogadhatott el ajándékokat. Ez azonban nem akadályozta meg őt abban, hogy néha kivételt tegyen. 


Forrás: Mielőtt összeházasodtak volna Harry herceggel, és ilyen kivételt még Katalinnal sem tett annak idején.
Forrás:

A királyi esküvőn a menyasszonynak és a vőlegénynek hivatalos és politikai gesztusként kell meghívniuk az embereket, de 2011-ben maga a királynő bátorította Vilmos hercegéket arra, hogy barátaikat is hívják meg életük nagy napjára.


Forrás:

Nagyon ritkán lehetett látni a királynőt temetéseken, és ennek az volt oka, hogy a protokoll szerint nem való, hogy ilyen nehéz pillanatokban a figyelem rá összpontosuljon. Ő mégis több alkalommal megszegte ez a szabályt, például gyerekkori dadusa és Margaret Thatcher temetésén is megjelent.


Forrás:

Annak ellenére, hogy Károlynak és Kamillának hosszú évekre visszanyúló múltja van, a királynő csak 2005-ben adta beleegyezését a házasságukra. Ez azon kevés alkalmak egyike volt, amikor egy királyi családtag elvált embert vett feleségül, miközben a volt házastársa még élt.


8 alkalom, amikor Erzsébet királynő bebizonyította, hogy egy igazi lázadó volt

II. Erzsébet királynő szignójában mindig helyet kapott ez az egy betű is.