Galéria
Forrás: Még valamikor a második világháború idején Dwight D. Eisenhower amerikai elnök egyszer ellátogatott a windsori kastélyba. Éppen ekkor VI. György feleségével és a lányaival teázott. El is felejtették, hogy ezen a délutánon a tábornokot és csapatát vezetik körbe az impozáns helyen, és mivel nem akartak egy percig se zavarni, így gyorsan elbújtak az asztal alatt, hogy a vendégek ne vegyék észre őket. Állítólag II. Erzsébet királynő egy látogatása során, 1957-ben elmesélte a történetet Eisenhower elnöknek, aki nagyon jót mulatott az eseten.
Forrás: 1945. május 8-án, azaz a második világháború végét jelentő napon mindenki ünnepelni akart, és nem voltak kivételek ez alól a hercegnők sem, akik egy 16 fős csapatba beolvadva lazán kiosontak unokatestvérük társaságában a Buckingham-palota szigorúan őrzött falai közül. Erzsébetnek kimondottan könnyű dolga volt, hiszen a szolgálati egyenruháját viselte, így csak lehúzta a sapkáját és próbált nem felnézni addig, amíg el nem hagyják az otthonukat. Ezután pedig egész este a tömeggel táncoltak és mulattak. Ezt az éjszakát egyébként egy film, A Royal Night Out is feldolgozta.
Forrás: Húgával és unokatestvérével egyetemben mint ahogy azt már jól tudjuk, Erzsébet királynő rajongott a lovakért (és egyébként minden állatért). A patkányokat azonban ki nem állhatta, így amikor a háború után megsokasodtak a palota kertjében, amolyan lőgyakorlatként előszeretettel lövöldözött rájuk.
Forrás: Unokatestvére szerint Erzsébet sosem akart királynő lenni, így egyáltalán nem örült annak, hogy édesapja lett az uralkodó. Titkon mindig is arról álmodozott, hogy bárcsak lehetne egy bátyja, aki leveszi ezen terheket a válláról.
Forrás: Erzsébet mindössze 8 éves volt, amikor megismerkedett Fülöp herceggel, majd 13 éves, amikor ismét látta álmai férfiját, és unokatestvére szerint nem is kérdés, hogy a kislány részéről szerelem volt első látásra. Amíg az ifjú udvarlót a távolra szólította a kötelesség, Erzsébet addig is várt rá: „Soha nem nézett senki másra. A kezdetektől fogva őszintén szerelmes volt Fülöpbe” - mesélte Margaret Rhodes.
Forrás: Erzsébetet mindig is egy őszinte és szerető személynek ismerte az unokatestvére, így nem esett jól neki, amikor olyanokat olvasott róla, hogy tönkretette Diana életet, vagy direkt ártott volna bárkinek is.

Például amikor Diana meghalt, a királynő napokig kerülte a nyilvánosságot. A sajtó pedig nehezményezte azt, hogy a család Skóciában maradt, hogy mindenkitől távol éljék meg egymás közt legmélyebb gyászukat. A királynő viszont csak unokáit szerette volna ezzel a lépéssel védeni, hogy fájdalmukat ne kelljen a kíváncsi kamerák kereszttüzében átélniük.
Forrás: Erzsébet imádta az evőversenyeket. A balmorali birtokon sokszor mérték össze a lányok "étvágyukat" azzal kapcsolatban, hogy ki bír több hihetetlenül édes aranyszirupos kenyeret megenni, és bár pontos helyezésekről nincs tudomásunk, de az biztos, hogy Erzsébet is volt, hogy győztesen került ki egy-egy ilyen körből.

Ahogy az unokatestvére látta: 7 érdekesség II. Erzsébet királynőről, amit Margaret Rhodes kotyogott ki

Még mindig nem hisszük el, hogy a királynő eltávozott...