Galéria
Forrás:

A királyi család történésze, Hugo Vickers fecsegett ki még annak idején néhány titkot, arról, hogyan a kommunikált a királynő titokban az udvarhölgyeivel. Erzsébet mára ikonikussá vált Launer London táskáját hívta segítségül ehhez a feladathoz. Ha az egyik kezéből a másikba helyezte, azt jelentette, hogy végzett a beszélgetőpartnerével, akit ezután az udvarhölgyek diszkréten elkísértek. Ha egy eseményen az asztalra tette a táskáját, azt jelentette, hogy öt percen belül távozni szeretne a helyszínről. Ha viszont a földre került a táska, az annak a jele volt, hogy azonnal mentsék ki őt a helyzetből.


Forrás: És ha már a táskánál tartunk, állítólag a következőket tartotta mindig magánál a királynő: tükör, rúzs, mentolos cukorka, olvasószemüveg, toll, fotók a családjától, tapadókorong kampóval, hogy fel tudja akasztani a táskáját bármilyen asztalra és vasárnaponként egy 5 vagy 10 fontos (soha nem nagyobb címletű) bankjegy a templomi perselybe.
Forrás: Ha megfigyeled a királynőről készült fotókat, feltűnhet, hogy szinte mindig ugyanazt a cipőt viselte. Közel 60 évig volt rajongója az Anello & Davide tervezőpáros kézzel készített loafereinek. Egyetlen pár több mint 1000 fontba kerül, de Erzsébet évekig hordott egy pár cipőt, amit ha kellett, meg is javíttatott, csak végszükség esetén cserélte le.
Forrás: Stewart Parvin, aki a királynő öltözködéséért felelt egy évtizeden át, elárulta, hogy II. Erzsébetnek volt egy alkalmazottja, aki elsőnként viselte az új cipőit, hogy betörje őket, és ne az ő lába fájduljon meg vagy legyen sebes. Eme feladatot név szerint Angela Kelly látta el, aki egy könyvet is írt a témában: „A királynőnek nagyon kevés ideje volt önmagára, így arra sem tudott időt szánni, hogy a saját cipőit bejárassa, így mivel azonos volt a cipőméretünk, ez volt a legészszerűbb megoldás”.
Forrás:

II. Erzsébet királynő az uralkodása alatt számtalanszor bizonyította azt, hogy ő bizony egy nagyon tudatos nő, aki soha semmit nem csinált véletlenül. Miért tette volna ezt másként az öltözködésével? Célja elég egyszerű volt, mégpedig az, ami miatt ritka alkalmakon te is viselsz például neon sárgát: a láthatóság! Bizony, Erzsébet a neon színekkel gondoskodott arról, hogy mindenki jól lássa őt. A hivatalos rendezvényeket hatalmas érdeklődés övezte az elmúlt évtizedekben, és bár aktuális kedvencek azért voltak és lesznek, de valljuk be a number one mindenki szívében II. Erzsébet királynő volt, aki vibráló szettjeivel mindig képes volt kitűnni a tömegből: „Ha bézs színeket viselnék, senki sem tudná, hogy ki vagyok” - mondta egy alkalommal.


Forrás: Erzsébet királynő sosem ment bele nyílt konfrontációba, 70 éves uralkodás alatt ennél jóval megfontoltabb, vagy mondjuk úgy, cselesebb technikákat fejlesztett ki, és gyakran nyilvánított véleményt ruháival és kiegészítőivel. Például amikor Donald Trumppal találkozott, egészen egyszerűen azt a brosst vette fel, amit Michelle és Barack Obamától kapott. Volt humora a királynőnek, nem igaz?
Forrás: Amikor pedig a parlamentben mondott beszédet közvetlenül azután, hogy Nagy-Britannia az Európai Unióból való kilépés mellett döntött, akkor nem koronában érkezett, pedig a protokoll szerint abban kellett volna, hanem ebben az Európai Unió zászlójára hasonlító kalapban. A szimbolikus ruhadarab félreérthetetlen: a királynő a Brexit ellen volt.
Forrás: Erzsébet királynő a szóban forgó tárgyat ajándékba kapta még évekkel ezelőtt néhány leleményes ausztrál diáktól, akik azért készítették el a szerkezetet, mert úgy gondolták, a királynő keze biztos nagyon elfárad a sok integetésben a nyilvános eseményeken. Hogy mit szólt Erzsébet, mikor megkapta a csomagot, arról nem szól a fáma, ám azt pletykálták, hogy annak idején annyira megtetszett neki az ötlet, hogy tényleg használta is az integető műkezet. A kérdés már csak az, ez vajon most az ő keze vagy sem?
Forrás:

Ez a csodálatos juharlevél bross volt az egyik legkedvesebb a királynő szívének. A kitűző még édesanyjának egyik kedvenc ékszere volt, aki még a 100. születésnapja alkalmából rendezett eseményeken is ezt viselte, így halála után automatikusan lányára szállt, aki az évek során nagyon gyakran viselte.


Forrás:

Erzsébet királynő nagyon szerény, nagyszerű humorú nő volt, és vágyakozott a hétköznapi életre. Ahogy régi vágya volt az is, hogy megmutathassa ezt a közvetlenebb, derűsebb oldalát is az embereknek, azonban az etikett nem vagy csak nagyon ritka alkalmakkor tette lehetővé ezt a számára.

Habár a Buckingham-palotában összesen 775 szoba található, a királynő mindössze hatot használt: a hálószobáját és fürdőjét, a privát társalgóját, az öltözőjét, valamint az audienciára szolgálót és az uralkodói nagytermet. Meglepő, de nem rendelkezett nagy, átláthatatlan gardróbbal, nem készítetett feleslegesen ruhákat, és kifejezetten ritkán költekezett. Igyekezett minden saját maga megoldani, csupán két dologban kér segítséget: cipőinek a betörésében, valamint sminkelésben. Az utóbbiban azonban csak évente egyszer: a karácsonyi köszöntő beszédének a felvételekor.


Erzsébet királynő öltözködésének meglepő titkai

Erzsébet királynő az évek során jó pár trükköt eltanult, ami az öltözködéssel kapcsolatos.