Galéria
Forrás: Rögtön egy érdekességgel kezdjük a listát, ugyanis az 1927-ben született, ma 94 éves színésznő 1974 és 2014 között körülbelül 30-szor öltötte magára a királynőt szerepét, így nehéz lenne csak egy filmet kiemelni a karrierjéből.

A teljesség igénye nélkül azért említünk is gyorsan párat: Európai vakáció, Ha kedd van, akkor az megint Belgium, Csupasz pisztoly (ebből a filmből láthatsz egy csatolt kis részletet) és az Austin Powers - Aranyszerszám.
Forrás: Helen Mirren annyira jól hozta II. Erzsébet királynő karakterét, hogy 2006-ban elnyerte a Legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Majd 2013-tól 2015-ig ismét az uralkodó szerepében mutatta meg tehetségét az Audiencia című darabban, amit a Broadway és West End színházai is műsorra tűztek.
Forrás: A brit Rosemary Leach egyébként nemcsak ebben az alkotásban, hanem a 2002-es Vilmos hercegben és a 2011-es The Great Ghost Rescue című filmben is Erzsébetet alakította.
Forrás: A Tony- és Emmy-díjas Jane Alexander egy Hallmark filmben kapta meg a lehetőséget erre a megtisztelő szerepre.
Forrás: Emma Thompson főszereplésével is megjelent egy rövidfilm, ez a történet azt az 1982-es esetet mutatja be, amikor egy férfi betört a Buckingham-palotába és bement az uralkodó szobájába, ahol a történet szerint a monarchia feje ahelyett, hogy az őröket hívta volna, kedvesen elkezdett beszélgetni a váratlan vendéggel.
Forrás: Az akkor 28 éves Sarah Gadon színésznőt sokan imádták ebben a szerepben. A történet középpontjában Erzsébet és Margit hercegnő áll, akik kiosonnak a palotából, hogy megünnepeljék a második világháború végét.
Forrás: Helen Mirrentől Kristin Scott Thomas vette át a méltán híres színpadi szerepet Londonban.
Forrás: A Roald Dahl klasszikusában az árva Sophie-nak és a Hatalmas Barátságos Óriásnak a Penelope Wilton által alakított királynő segítségére van szükségük ahhoz, hogy megállítsák a többi óriást, akik gyerekeket ennének.
Forrás: Claire Foy két évadon át alakította a fiatal királynőt.
Forrás: Őt Olivia Colman követte, akit Emmy-díjjal jutalmaztak alakításáért.
Forrás: Majd Imelda Staunton bújik a királynő bőrébe az éppen készülő 5. évad epizódjaiban.
Forrás: II. Erzsébet királynő bizony az animációk mestereit sem hagyta hidegen, így gondoltuk, hogy gyorsan ki is emelünk három emlékezetes pillanatot ezek közül.

2010-ben a királynő Eddie Izzard hangján szólalt meg a A Simpson családban, majd 2012-ben Cate Blanchett tette emlékezetessé a figuráját a Family Guy egyik epizódjában és 2015-ben a Minyonok mellett tűnt fel Jennifer Saunders tálalásában.

11 színésznő, aki eddig megpróbált II. Erzsébet királynő bőrébe bújni

II. Erzsébet királynő már életében is egy legenda volt, és ezt a filmszakma is nagyon jól tudta!