Galéria
Forrás: Erzsébet királynő 1926-ban, születése után rövid idővel, saját keresztelőjén. Édesapja és édesanyja társaságában, akiket akkor még York hercege és hercegnéjeként ismert a világ.
Forrás: Erzsébet királynő még csak három éves volt, amikor ez az 1929-es fotó készült róla. Épp karácsony volt, és Sandringhambe indultak az ünnepekre.
Forrás: II. Erzsébet és húga, Margaret 1936-ban Windsorban. A királynő mindig is hatalmas rajongója volt az állatoknak, rengeteg corgija volt, és imádta lovait.
Forrás: 14 évesen már nagyon ügyesen tudott lovagolni, ez a fotó 1940-ben készült róla.
Forrás: Nagyon fiatalon részt vett a királyi család tevékenységeiben. 18. születésnapja után nem sokkal a parlament kinevezte állami tanácsosnak, így édesapja távollétében ő látta el ezeket a feladatokat. 1945-től a brit hadsereg női haderejében is szolgált, szerelőnek és sofőrnek képezték ki. A fenti kép ebben az évben készült róla.
Forrás:

1947-ben ment hozzá nagy szerelméhez, Fülöp herceghez, akivel bár kapcsolatát eleinte nem nézték jó szemmel, mégis engedélyt kaptak a házasságra.

Kapcsolatuk történetét IDE KATTINTVA olvashatod el.


Forrás: 1951-ben, Károly és Anna születése után. Fülöppel még két gyermeket vállaltak.
Forrás: Édesapja halála után másfél évvel, 1953-ban koronázták meg. Az eseményt élőben közvetítették a tévében, amire még sosem volt ezt megelőzően példa.
Forrás: 1969-ben, együtt a család. A királynő ekkor szerepelt egy dokumentumfilmben, amely során több, addig nem ismert részletet fedett fel a királyi családról és életükről.
Forrás: 1961-ben, Nepálban. Az ezt megelőző és követő években számos körútra indult, Amerikában, Kanadában és Nigériában, Kínában is járt a királynő.
Forrás: 1981-ben a palota erkélyén, Diana és Károly híres esküvőjét követően.
Forrás: Imádott unokáival 1987-ben. A királynő mindig is nagyon szerette Vilmost és Harryt, még akkor sem neheztelt rá, amikor Amerikába költözött.
Forrás: 1997-ben, Diana hercegné halála után a királyi család komoly kritikával találta szemben magát. Ez a fotó a hercegné halálát követően készült róla és Fülöpről.
Forrás: Erzsébet királynő 2018-ban, Anna Wintour mellett a Londoni Divathéten.
Forrás: Erzsébet királynő szeretett férje temetésén. Családja folyamatosan mellette volt, ám a koronavírus miatt hozott szigorú szabályok értelmében csak harminc ember vehetett részt a temetésen, így Erzsébet királynő egyedül ült. 
Forrás: Ez pedig a legutolsó fotó, ami Erzsébet királynőről készült, két nappal halála előtt. Ekkor találkozott először, és egyben utoljára a frissen miniszterelnöknek választott Liz Truss-szel. Mindvégig jó hangulatban volt.

II. Erzsébet királynő cseppet sem hétköznapi élete fényképeken

A tegnapi nap folyamán, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynőről készült utolsó fotók sokak szerint már elég árulkodók voltak.