Galéria
Forrás:

A Szex és New York Mirandájánál kétszer is diagnosztizálták a mellrákot. A színésznő azóta hálás az orvosának, aki időben kiszúrta a daganatotn, az ugyanis nagyon apró volt, és a korábbi szűréseknél még nem észlelték az elváltozást. Édesanyja szintén a mellrák túlélője, Cynthia úgy érzi, nem lehet eleget beszélni az éves szűrővizsgálatról.


Forrás:

Épp a Harry Potter és a félvér herceget forgatta, mikor az akkor 74 éves színésznőnél diagnosztizálták a mellrákot. Ragaszkodott ahhoz, hogy a forgatások ne álljanak le miatta, végig forgatott a kemoterápia alatt is. „Teljesen szőrtelen voltam. Nem volt gondom felvenni a parókát, hisz olyan voltam, mint egy főtt tojás” - emlékezett vissza az időszakra a ma már meggyógyult csillag.


Forrás:

Kylie Minogue-nál 2005-ben, 39 éves korában diagnosztizáltak korai stádiumú mellrákot, alig néhány hónappal azután, hogy orvosa negatívnak ítélte a leleteit. Az énekesnő azonnal belevágott a kezelésekbe, néhány nappal később megműtötték, majd megkezdte a kemoterápiát. "Az én üzenetem mindenkinek az, hogy attól, hogy valaki fehér köpenyben van és orvosi műszereket használ, még nem feltétlenül van igaza" - nyilatkozta egy interjúban.


Forrás:

Christina most 52 éves, van egy csodálatos férje és egy kislánya, azonban az élet nem volt hozzá igazán kegyes. 2008-ban mellrákot állapítottak meg nála, majd diagnosztizálták nála a BRCA1 gént is, ami az örökletes emlőrák kialakulásában játszik szerepet, a színésznő emiatt döntött a mastectomia mellett. Christina szerencséjére egyébként a rosszindulatú daganatot MRI-vizsgálat során találták meg nála, miután orvosa megállapította, hogy a mammográfia vizsgálat nem elegendő az esetében a melle sűrűsége miatt. A rákot így elég korán elcsípték, gyógyulása óta a sztár elkötelezetten harcol azért, hogy egyetlen nőnek se kelljen meghalnia azért, mert nem volt számára elérhető az MRI-vizsgálat és a genetikai teszt.


Forrás:

Kathy Bates díjnyertes színésznőnél, aki 2003-ban már túlélte a petefészekrákot, 2. stádiumú mellrákot diagnosztizáltak 2012-ben. Mindkét mellét eltávolították, ami miatt nyiroködéma alakult ki nála. Bár nincs gyógymód a nyiroködémára, a fizikoterápia és a drasztikusan fogyása segített neki a mellékhatások kezelésében, Kathy viszont mindenről pozitívan nyilatkozik: "Csak hálás vagyok azért, hogy olyan időben születtem, amikor az orvostudomány lehetővé tette a túlélést számomra. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy élhetek".


Forrás:

A Grammy-díjas énekesnőt, színésznőt és aktivistát 1992-ben diagnosztizálták először mellrákkal, és részleges mastectomián és kemoterápián esett át, majd 21 rákmentes év következett. Ez idő alatt a mellrák elleni küzdelem egyik élharcosa lett, ám sajnos 2013-ban az alattomos betegség ismét visszatért, majd 2017-ben ismét. Olivia azonban az utolsó pillanatig nem adta fel. 73 évesen, 2022-ben vesztette el a rákkal szemben vívott harcát.


Forrás:

Miután évekig azt mondogatták neki, hogy a melleiben található csomók miatt nem kell aggódnia, végül sajnos kiderült, hogy mégis. Szerencséjére a rák még nem terjedt át a nyirokrendszerére, ezután kemoterápiát kapott, majd rekonstrukciós műtéten esett át.


Forrás:

2015 februárjában derült ki, hogy Shannen Doherty mellrákkal küzd. Azóta 6 év telt el, a hírek pedig sokáig egyre biztatóbbak voltak. A kemoterápia, a sugárkezelés, és a mastectomia után a színésznőnek végre negatívak lettek a leletei, 5 év tünetmentesség kellett volna ahhoz, hogy az orvosok gyógyultnak nyilvánítsák, ám sajnos 2020-ban ismét rossz hírek érkeztek. Shannennél 4. stádiumú mellrákot diagnosztizáltak nála, így a harc nem áll meg. Idén év elején derült ki, hogy a mellrák áttétet képzett az agyában, a színésznő viszont tovább harcol. Elképesztően drukkolunk neki!


Sztárok, akik nyíltan beszéltek a mellrák elleni küzdelemről

A betegség ezúttal a nyirokrendszerét támadta meg, Jane Fonda viszont nagyon erős és pozitívan tekint a jövőbe.