Galéria
Forrás:

Viktória királynő készíttette ezt az ékszert, de fia, VII. Edward a szeretőjének ajándékozta. A különleges nyaklánc a valaha volt legdrágább gyémántból készült. A Delhi Durbar nyakláncot később Mária királynő vásárolta vissza, és ezt viselte férje indiai koronázásán, innen ered a neve.


Forrás:

Az igazán különleges lótuszvirág tiara egykor a mostani királynő édesanyjának koronázási fejéke volt. Katalin hercegné idejéig az ékszer a család oldalági hercegnőinek viseletéhez tartozott, majd visszakerülve Katalin is hordhatja a mesébeillő darabot. 


Forrás:

A 26 darab gyöngyből álló nyakláncot és fülbevalót egykor Viktória királynő kapta, később II. Erzsébet pedig a koronázásán viselte. Azóta is többször látni rajta a páratlan kiegészítőket.


Forrás:

Mária királyné számára készült ez az egyedi, igazgyöngyös briliánsokkal kirakott tiara, akinek halála után a fejék unokájára, II. Erzsébetre szállt. Erzsébet először Diana hercegné, majd Katalin hercegné számára adta át használatra ezt a fantasztikus ékszert. Ez a tiara azóta is Katalin egyik kedvenc darabja, számos alkalommal láthattuk már rajta.


Forrás:

Diana hercegné eljegyzési gyűrűje ikonikus darabbá vált az idők során. Az egyedi darab igen magas ára miatt rengeteg kritikát kapott akkoriban a család. (Emlékeztek A korona sorozat azon részére, mikor gyűrűválasztáskor Károly megkérdezi: "Azért választod ezt, mert ez a legdrágább? Mire Diana: "Nem, hanem mert pont olyan kék, mint a szemem színe."...)
Ennek ellenére a gyűrű Lady Di egyik védjegye lett. Nem hiába, hogy Vilmos pont ezzel jegyezte el Kate Middletont, emléket állítva ezzel édesanyjának.


Forrás:

A mesebeli zafír és gyémánt brossot Viktória királynő kapta férjétől, Albert hercegtől nászajándékba. Nem csoda, hogy már az esküvői ruháján is ezt az egyedi darabot viselte, és állandó kedvencévé vált. Mivel az imádott férjétől kapott egyedi ékszer számára felbecsülhetetlen értékű volt, Viktória úgy rendelkezett, hogy a jövőben ezt a kitűzőt csak királynők és az angol királyok feleségei használhatják.


Forrás:

Alexandra királyné koronázási nyaklánca tovább bővíti a mesés ékszerek csoportját. A csodálatos darab később II. Erzsébet édesanyjához került, aki egészen a haláláig hordta. Mára már Katalin hercegné viseleti ékszertárának egyik darabja. 


Forrás:

Íme egy csodálatos Cartier tiara, ami Kate Middleton esküvői fejéke volt. Az egyedi darabot eredetileg II. Erzsébet egykor édesanyjától kapta 18. születésnapjára. A különleges ékszert briliáns csiszolású gyémántok mellett még egyéb formájú drágakövek is díszítik.


Forrás:

Manapság is kedvenc darabja a királyi hölgyeknek ez a csodálatos juharlevél bross. A kitűző II. Erzsébet édesanyjának egyik kedvenc ékszere volt, még a 100. születésnapja alkalmából rendezett eseményeken is ezt viselte, így halála után automatikusan lányára szállt. 


A brit királyi család varázslatos és méregdrága ékszereinek története

Ismerd meg Diana hercegné egyik ikonikus ékszerét, ami ma már Katalin ujján díszeleg.