Galéria
Forrás: Körülbelül férje halála környékén kezdte el felfedezni magán a változás jeleit. Nemcsak a teste, de az arca is eltorzult, a megváltozott külseje miatt pedig idővel elvesztette állását és nem nagyon talált olyan lehetőséget, ami tartós megélhetést biztosított volna a családfő nélkül maradt, nélkülöző családnak. Mary végül, gyermekei jólétét szem előtt tartva, feladta minden büszkeségét és jelentkezett egy, a világ legcsúnyább nőjét kereső versenyre, ahol egész szép helyezést ért el. Az itt kapott pénznyereményből pedig sikerült egy időre rendezni a família anyagi helyzetét.
Forrás: Ma már tudjuk, hogy Mary akromegáliában szenvedett. Ez egy olyan ritka hormonális rendellenesség, amely során az agyalapi mirigy elkezd nagyon sok növekedési hormont termelni felnőttkorban, ez pedig látásromláshoz, hangmélyüléshez, eltorzult archoz, kéz- és lábfej puffadáshoz és aránytalan testalkathoz vezet.
Forrás: Mary egészsége tovább romlott, így minden bizonnyal valahol örült is annak, hogy a verseny után egyre több ajánlattal keresték meg. Nem sokkal később munkát kapott a Dreamland cirkuszban, ahol nem volt könnyű dolga. A kíváncsi közönség ugyanis sokszor csúfolta, megdobálta, kinevette, és volt, hogy megütötte őt, de Mary hihetetlen nyugalommal tűrte a sorsát, miközben világszinten is egyre népszerűbb lett.
Forrás: Az özvegy idővel még a Madison Square Gardenben is fellépett és pár év alatt elég pénzt keresett ahhoz, hogy biztosítani tudja gyerekei jövőjét. Sajnos az állapota az idő előrehaladtával egyre rosszabb lett és végül 1933-ban, 59 éves korában halt meg.

Mary Ann Bevan, aki egykoron a világ legcsúnyább nője volt

Mary Ann Bevan egy különös betegség által vált a világ legcsúnyább nőjévé.