Galéria
Forrás: A bőr öregedésének első jeleit bár megakadályozni nem lehet, viszont a megfelelő táplálkozással nagyon sokat tehetsz annak érdekében, hogy ezen folyamatot egy kicsit lassabb fokozatba vedd.

Az omega-3 zsírsavat megtalálod a különféle halakban, de ha nem szereted ezen tengeri étkeket, akkor fogyassz bátran diót, pekándiót, mandulát, repce- vagy lenmagolajat.
Forrás:

A folsav a B-vitaminok csoportjába tartozik és nagyon jó öregedésgátlónak számít. Javítja a bőr nedvességtartalmát, ezzel megelőzheted a kiszáradás első jeleit, illetve erősíti annak kollagén szerkezetét is. 

A folsav olyan élelmiszerekben található, mint a spenót, borsó, spárga, brokkoli, avokádó, tojás, földimogyoró és a kelbimbó.


Forrás: A kollagén, azaz a bőr feszességét megőrző fehérje termelése a 30-as évek közepén csökkenni kezd. Azonban a C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása elősegíti a szervezet kollagéntermelését, arról nem beszélve, hogy ezen vitamin szuper antioxidáns is, ami védi a bőrt az UV-károsodástól.

A C-vitamin megtalálható többek közt a brokkoliban, a citrusfélékben, a papayában, a petrezselyemben, a kiviben, a karfiolban és a feketeribizliben.
Forrás: Ez a legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer az idő előtti bőröregedés ellen. Az antioxidánsok ráadásul megkötik és eltávolítják a testből a szabad gyököket, amik hosszútávon komoly betegségek kialakulásáért felelősek.

És hogy a zöld tea mellett milyen ételeket érdemes ennek érdekében sűrűn fogyasztanod? Például áfonyát, acai bogyót, babot, spenótot, kelkáposztát, gránátalmát, céklát, articsókát, almát, hagymát és spenótot.

4 tápanyag, ami 30 felett kiemelten fontos szerepet kap

30 felett már megéri figyelni ezekre az összetevőkre!