Galéria
Forrás: A királyi család számára minden hivatalos eseményen kötelező a kalap! A néhai Erzsébet királynőnek például egészen szép kalapgyűjteménye volt, de minden bizonnyal Katalin sem panaszkodhat.

Egyébként az évek során ez a szabály egy kicsit enyhült, hiszen régebben, egészen pontosan az 1950-es évekig a hölgyeket nagyon ritkán lehetett fejfedő nélkül látni, mert úgy tartották, hogy illetlenség a hajukat a nyilvánosság előtt megmutatni. Ez ma már odáig jutott, hogy a királyi család hölgytagjainak nagy része már csak a legformálisabb alkalmakra vesz fel kalapot - kivéve a királynőt, aki szinte mindig örömmel hódolt ennek a hagyománynak.
Forrás: Bár a monarchia hölgytagjainak szinte kivétel nélkül van saját koronája vagy tiarája, ez nem jelenti azt, hogy bármikor viselhetik őket. Ugyanis ezeket az értékes darabokat - sőt az ékszereket - csak házas nők viselhetik, és kizárólag hivatalos rendezvényeken, és akkor is csak 18 óra után.
Forrás:

A királynő évek egy egyszerű sminkrutint követett, ahogy Diana is természetesnek tűnő rózsás arcáról és kék szemceruzáiról volt ismert. Katalin szintén próbál abszolút visszafogott lenni, ő is maximum a füstös szemsminkig merészkedik el, Meghan Markle pedig annak idején a szájfényekben élte ki lázadó énjét.


Forrás: A körömlakkszínek között a halvány rózsaszín és a teljesen átlátszó az, amelyet az etikett is engedélyez.
Forrás: Amikor a királyi család egy tagja külföldre utazik, a bőröndjébe mindig kell pakolnia egy fekete ruhát, hogy egy hirtelen halálesetkor is fel legyen készülve a temetésre. Bár ez kissé morbid szabály, de tény és való, hogy érthetően praktikus.
Forrás: Bár ez nem egy kőbe vésett dolog, de a királynő nagyon szerette az élénk színű ruhákat, és mindent meg is tett azért, hogy a szivárvány összes létező árnyalata előtt hódoljon. Választása egyébként valahol tudatos is volt, ugyanis pont azért döntött egykoron a feltűnőbb színű darabok mellett, mert így mindig ki tudott tűnni a tömegből.
Forrás: Az pletykálják, hogy Katalin haját hetente háromszor szárítják be, hogy még véletlenül se legyen olyan alkalom, amikor nem áll tökéletesen a frizurája. 
A kibontott haj mellett egyébként a szépen rendezett lófarok megengedett még, míg a kócos konty nem, éppen emiatt számít Meghan egyik kedvenc hajviselete szokatlannak a királyi család körében.
Forrás: Talán neked is feltűnt az, hogy az uralkodóház hölgytagjai közül senki sem hord mélyen dekoltált darabokat, Diana is maximum a diszkrétebben formált nyakkivágásig ment el, ha úgy hozta az alkalom és a kedve!
Forrás: Az egymással harmonizáló ruhadarabok higgadt, kiegyensúlyozott összképet árasztanak. Ezért látni Katalint is sokszor ennyire egységes szettekben.
Forrás: Ezen a képen nagyon jól látszik mind a két szabály! A királynőt állítólag sosem látták harisnya nélkül, Katalin pedig Vilmossal kötött házassága után ismét divatba hozta a fényes harisnyákat. Illetve a kiegészítők terén is próbálják kis méretre szabni a kereteket, és a néhai Erzsébet királynő kivételével a legtöbben inkább clutch-al a kezükben jelennek meg egy-egy eseményen.

11 szépségszabály, amit a királyi család hölgytagjainak mindig be kell tartani

A brit királyi család életet meg kell hagyni, hogy néha már követhetetlenül sok szabály korlátozza.