Galéria
Forrás: Abigail Johnson 2014 óta a Fidelity Investments vezérigazgatója, miután átvette apja, Ned Johnson után a stafétát. Becslések szerint 24,5%-os részesedéssel rendelkezik a nagyapja által 1946-ban alapított, 4,2 billió dolláros vagyonnal rendelkező cégben.
Forrás: Andrónico Luksic özvegye. Férje bányászatból és italgyártásból gazdagodott meg, halála után pedig Iris két fiával vette át az Antofagasta rézbányászattal foglalkozó vállalat vezetését. De más érdekeltségei is vannak a családnak a banki és energiaipari szektorban, valamint két hotellánccal rendelkeznek Horvátországban.
Forrás: Susanne 19%-ban tulajdonosa a német BMW autógyártónak, amelyet édesanyjától, Johanna Quandttól és apjától, Herbert Quandttól, az iparostól örökölt, aki a BMW-t 1959-ben megmentette a csődtől. Susanne emellett egy vegyipari cég tulajdonosa is.
Forrás: Sheldon Adelson kaszinómágnás özvegye, Miriam 50%-os részesedését birtokol a Las Vegas Sands-ben, miután férje 2021-ben elhunyt, aki egyébként annak idején 215 millió dollárral támogatta a Trump-kampányt.
Forrás: Az ausztrál bányászati ​​és mezőgazdasági vállalat, a Hancock Prospecting Group elnöke, amelyet apja, a híres vasérclelőhely-felfedező, Lang Hancock alapított.
Forrás:

Jaqueline a becslések szerint egyharmadát örökölte a Mars Incorporatednek, az M&M's és az olyan márkák mögött álló édesség- és állateledel konszernnek, mint az IAMS és a Pedigree. A céget nagyapja, Frank C. Mars alapította 1911-ben.


Forrás: Amióta 2019-ben elvált az Amazon alapítójától, Jeff Bezos-tól, MacKenzie a történelem egyik legbőkezűbb filantrópjává vált. Kevesebb mint két év alatt 12,5 milliárd dollárt adományozott több mint 1250 szervezetnek.
Forrás: David Koch özvegye és gyermekei 42%-os részesedést birtokolnak a Koch Industries-ben, az Egyesült Államok második legnagyobb magáncégében, David bátyja, Charles Koch, szintén 42%-os részesedést örökölt, illetve ő az elnök. Julia igazi filantróp hírében áll.
Forrás: A Walmart alapítójának, Sam Waltonnak a lánya, akinek vagyona egyre csak növekszik a Walmart részvényeinek hála. 2020-ban ő volt a világ leggazdagabb nője.
Forrás:

Immár második éve a leggazdagabb nő a bolygón. A L'Oréal szépségipari óriáscég alapítójának unokája először 2018-ban, édesanyja, Liliane Bettencourt halála után került fel a világ milliárdosainak listájára. Korábban édesanyja volt a világ leggazdagabb nője.


A világ 10 leggazdagabb nője 2022-ben

Hogy ki a világ leggazdagabb női 2022-ben? Lássuk!