Galéria
Forrás: Dick Smith hihetetlen finom ügyességgel öregbítette meg az akkor 47 éves Marlon Brandót, aki szerepe szerint, azaz Vito Corleone-ként a 60-as évei környékén járt.
Forrás: Az Ernest Hemingway és Martha Gellhorn kapcsolatát feldolgozó alkotásban a színésznő alakította az író harmadik feleségét. A nő 32 éves volt, amikor hozzáment Hemingwayhez és 5 évvel később már el is váltak. A film történetszálai belefutnak a jövőbe, így szükséges volt Nicolet a 80-as éveiben járó Marthaként ábrázolni.
Forrás: Dustin Hoffmannak vannak olyan jelenetei ezen westernfilmben, ahol egy 121 éves férfit alakít, sminkje pedig úttörőnek számított akkoriban.
Forrás: A Tony Scott által rendezett filmben az akkor 36 éves David Bowie egy vámpírt alakított, aki egyik nap az öregedés jeleit véli magán felfedezni. Az átalakulás egészen hihetetlen!
Forrás: Nemo Nobody egy idős öregemberként ébred 2092-ben, amikor is a maga 120 évével a legidősebb ember és egyben az utolsó halandó is a Földön. Jared Leto egyébként is az átalakulásairól híres, de talán ez az alkotás - aminek készültekor 38 éves volt - a legemlékezetesebb mind közül.
Forrás: Ha láttad a filmet, akkor talán meg se lepődsz azon, hogy az alkotás fodrász- és sminkosztályán összesen 56 ember dolgozott azon, hogy a lehető legvalósághűbb legyen a filmvászonra álmodott végeredmény.
Forrás: Jo Van Fleet színésznő 45 éves volt, amikor magára öltötte Ella Grath szerepét ebben a romantikus történelmi drámában.
Forrás: A videón látható borbélynál üldögélő zsidó öregembert is bizony Eddie Murphy játssza, aki a forgatáskor mindössze 26 éves volt.
Forrás: Tilda Swinton időskori sminkjét pont úgy készítették el, hogy jól működjön a Wes Anderson filmek világával, egyébként pedig csak azt mondanánk, hogy aranyos próbálkozás.
Forrás: Bár Morgan Freeman karrierje viszonylag későn indult be igazán, ennek ellenére a maszkmesterek rajta is dolgoztak egy kicsit. Ezen film készültekor 52 éves volt, de a történet legvége miatt a sminkeseknek kellett egy kicsit öregíteni rajta.

A filmtörténet 10 legjobb öregítő maszkja

A filmtörténet során jó pár olyan produkcióval gazdagodott a repertoár, melyben egészen különleges átváltozásoknak lehettünk szemtanúi.