Galéria
Forrás: Három húga van, édesanyja pedig összesen négyszer ment férjhez. A hawaii, kínai, angol, ír és portugál gyökerekkel rendelkező édesapjával 13 évesen találkozott utoljára. Ennek ellenére nagymamája révén erősen kötődött mindig is a kínai kultúrához és gasztronómiához.

(A képen húgával, Kimmel látható)
Forrás: Keresztnevének hawaii jelentése: szellő a hegyek fölött, és ez már önmagában is különleges, de ő egy időben szerette volna megváltoztatni azt. Ugyanis amikor Los Angelesbe költözött egyre több castingra járt, ahol mindig gondot okozott az, hogy helyesen ejtsék ki a nevét, így egy ideig a KC Reeves, a Chuck Spadina és a Page Templeton III neveket is használta, míg végül rájött arra, hogy ő senki kedvéért sem szeretne letenni a Keanuról.
Forrás: Ebben az évben szerepelt Paula Abdul Rush, Rush című dalához készült videóklipben, melyben az énekesnőt Natalie Wood szerepében láthatjuk, Keanu pedig James Dean bőrébe bújt.
Forrás: A színész 2001-ig volt a Dogstar zenekar basszusgitárosa. Egy korábbi interjúban mesélt arról, hogy egyszer a milwaukee-i Metalfesten a tömegnek annyira nem tetszett, amit hallott, hogy megdobálták őket sörrel, majd aztán melegebb éghajlatra küldték el az egész bandát.
Forrás: A fotó a Mátrix első felvonása után készült, de még a Mátrix - Forradalmak és a Mátrix - Újratöltve premierje előtt.

Reeves állítólag annyira szereti ezt a filmsorozatot, hogy úgy döntött, fizetése egy részét a vizuális effektusokra és a jelmezekre szánja a folytatásokban. Mindemellett pedig az stábban dolgozó kaszkadőrcsapatot, hálából nagyszerű munkájukért, pár Harley-Davidson motorral lepte meg.
Forrás: Nemcsak a filmkockákon imádja a száguldást, hanem a való életben is. Olyannyira rajong a motorokért, hogy saját gyűjteménye van. Kedvenc motorja egy 1973-as Norton Commando.
Forrás: Miután húgánál leukémiát diagnosztizáltak, egy magánalapítványt hozott létre, támogatva a kutatásokat. Emellett pedig egy gyermekkórháznak is rendszeresen adakozik. Továbbá nagylelkű hozzájárulásokkal támogatta a Stand Up to Cancer és a SickKids Foundationt.
Forrás: Egyik kedvenc filmje az 1971-es Mechanikus narancs, de az 1974-es Fényes nyergeket, az 1987-es Arizonai ördögfiókát vagy az 1998-as A nagy Lebowskit is bármikor képes újranézni.
Forrás: Kedvenc dala a Joy Divisiontől a Love Will Tear Us Apart. Amit ide kattintva meg is hallgathatsz!
Forrás: Keanu először 2011-ben dolgozott együtt Alexandra Grant művésznővel (aki ma már hivatalosan is a barátnője) az Ode to Happiness című, korlátozott példányszámban megjelent könyvön, melyben a színész által írt versek voltak és amit Grant illusztrációi tettek még különlegesebbé.
2016-ban a Shadows következett és a mai napig vannak olyan művészeti projektek, amin közösen dolgoznak. Az együtt töltött idő alatt pedig rájöttek arra, hogy kapcsolatuk már jóval túllépte a szakmaiság határát és bár magánéletükről nem sokat tudni, az biztos, hogy a mai napig együtt vannak.

Akkor és most: Keanu Reeves

Keanu Reeves szinte hihetetlen, de ma ünnepli 58. születésnapját!