Galéria
Forrás: Egy életrajzi könyv szerint Clark Gable karrierje kezdetén nem egyszer ment bele olyan komolynak hangzó ajánlatokba férfiakkal, melyek szexuális szívességekért cserébe karrierlehetőségeket vagy akár készpénzt rejtettek. 

Sőt mi több! Azt pletykálták, hogy az sem volt véletlen, hogy a színész eleinte nem szeretett volna szerepelni az 1939-ben bemutatott Elfújta a szél című filmben (amiért egyébként egy Oscar-jelölést is bezsebelt), amit az eredeti tervek szerint George Cukor rendezett volna. Ugyanis a magyar felmenőkkel büszkélkedő, elismert direktor és producer meleg volt, és jól ismerte Clark éjszakai kalandjainak történetét, talán túl jól is. Mindez pedig igencsak feszélyezte a sármos sztárt, hiszen félt attól, hogy szélesebb körben is híre megy annak, hogy egykoron más területeken sem vetette meg az élvezeteket. Nem tudni, hogy a közös múltnak köze van-e mindehhez, de az biztos, hogy Cukor a forgatás kezdete után menesztve lett és helyére Victor Fleming érkezett.
Forrás: A sors szomorú fintora az, hogy a színész halála után négy hónappal született meg Clarke Gable egyetlen fia, John Clark Gable, aki szüleihez hasonlóan szintúgy színésznek állt és ma már 61 éves.
Forrás: Clark Gable 1935-ben Maria Langham férje volt, amikor egy vonatúton a forgatásról hazafelé, beosont kolléganője, Loretta Young hálófülkéjébe és 9 hónappal később megszületett Judy.
A színésznő annyira félt attól, hogy elítélik majd őt azért, ami történt, hogy egy ideig bújtatta a kislányt, majd idővel azt hazudta a sajtónak, hogy örökbe fogadta őt. A színész pedig soha nem vállalta fel az apaság tényét!
Forrás: Loretta Young 1940-ben ment hozzá második férjéhez, Tom Lewis producerhez, és ő volt az, aki végül a nevére vette a kislányt, így végül Judy Lewis-ként vált ismertté nemcsak mint színésznő, hanem mint író is.

Judy csak 31 évesen tudta meg azt, hogy valójában Loretta a vérszerinti anyja és Clark Gable pedig a vérszerinti apja. Édesanyja csak halála után engedélyezte azt, hogy a nyilvánosság is megtudja egy életén át féltve őrzött titkát.

Judynak egyetlen fia született, Christopher, aki édesanyja halála után további családi dokumentumokat tárt a nyilvánosság elé. Eszerint pedig nagymamája és a világsztár között sosem volt konszenzuson, azaz megegyezésen alapuló intim kapcsolat. A színész egész egyszerűen megerőszakolta az akkor mindössze 22 éves színésznőt a vonaton, aki utána hosszú éveken át magát hibáztatta azért, hogy mindez így alakult.

Clark Gable magánéletének sötét és szomorú titkai

Clark Gable élete meglepően sok titkot rejtett.