Galéria
Forrás: Az első nagy áttörés kétségtelenül Martin Scorsese filmjében jött el számára. A színésznő csak úgy fürdött a Leonardo DiCaprio által alakított Jordan Belfort második feleségének, Naominak a szerepében.

A való életben egyébként Belfort exnejét Nadine Macalusonak hívják és 1998-ban vált el az adócsalásairól elhíresült egykori tőzsdemogultól. A forgatás előtt Margot úgy döntött, hogy szeretne találkozni a nővel, ugyanis fontosnak tartotta azt, hogy kicsit jobban megismerje azt, aki annyi éven át tűrte és elviselte férje csalfaságait és mesterkedésit.
Forrás: Bár a kritikusok nem annyira rajongtak a filmért, ettől függetlenül a mozipénztáraknál sikerült nagyot robbantania ennek a klasszikus sztorinak.

A történetben Tarzan és Jane a dzsungeltől távol, már egy városban élnek, ám amikor híre megy, hogy Kongóban nagy gondok vannak, minden megváltozik. Talán mondanunk sem kell, hogy Margot nagyon jól hozta Jane karakterét, aki például így festett az 1999-es Disney mesében.

Egyébként az elmúlt több mint 100 évben körülbelül 20 nő játszotta Tarzan barátnőjét, Enid Markeytől kezve Bo Dereken át még Andie MacDowell, Minnie Driver és Olivia d'Abo is magára öltötte Jane szerepét.
Forrás: A 2016-os alkotás óta a színésznő még kétszer bújt Harley Quinn bőrébe. Ugyanis 2020-ban megkapta a saját spin-offját, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című filmben, amit 2021-ben a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag követett.

Harley Quinn 1992-ben debütált a Batman rajzfilmsorozatban, mint Joker barátnője, aki az új animációs szériában nem mellesleg Kaley Cuoco hangján szólal meg. Az éppen készülő második Joker filmben pedig Lady Gaga testesíti majd meg őt.
Forrás: A színésznő első Oscar-jelölését a kegyvesztett olimpiai jégkorcsolyázó, Tonya Harding megformálásáért kapta.
A filmről az egykori sportoló is elismerően nyilatkozott, és természetesen Robbie se hagyta szó nélkül Tonya hihetetlen eredményeit.
Forrás: Ugyanebben az évben eljátszotta a Micimackó írójának feleségét, Daphne de Sélincourtot, azaz Dorothy Milnet.
Forrás: Ebben a történelmi drámában Robbie I. Erzsébet királynőt alakította. Az elkészült alkotás bár nem volt egy kasszasiker, ám a színésznő látványos átalakulása legalább kárpótolta a sajtót és a rajongókat.
Forrás: Quentin Tarantino az 1960-as évek Los Angeleséhez címzett "szerelmeslevelében" a szőke sztár játszotta Sharon Tate színésznőt, akit 1969-ben brutális módon gyilkolt meg Charles Manson és pár társa.
Forrás: A Babylonban az ausztrál színésznő karakterét részben a némafilmek egyik szomorú sorsú sztárja, Clara Bow inspirálta. Kevesen tudják róla, de ő inspirálta az "It girl" kifejezést, amit ma már annyira sokszor használunk egy-egy generációs példakép kapcsán. Bár sokszor alacsonynak és kövérnek titulálták, mégis korának egyik nagy szexszimbóluma lett, akit később a sajtó, majd pszichiátriai betegségei egyre inkább a magányba, és így a visszavonulásba kergettek.
Forrás: Sokakat meglepett, amikor kiderült, hogy Margot Robbie mellett Ryan Gosling  is főszerepet játszik majd Barbie filmben. Arra pedig talán még kevesebben számítottak, hogy a Mattel 1959-ben piacra dobott divatbabájából inspirálódott alkotás ekkora siker lesz majd.

9 film, melyben Margot Robbie egy popkultúrális legendát kelt életre

Margot Robbiet úgy tűnik, nem lehet zavarba hozni egyetlen szerepajánlattal sem.