Galéria
Forrás: Érezted már azt, hogy a fejbőröd viszket és érzékeny lett? Sokszor a sampont és annak összetevőit okoljuk emiatt, de könnyen lehet, hogy a nedves haj tehet róla! Amikor ugyanis vizes tincsekkel fekszel le aludni, a párnád gyorsan átázik, és mivel nincs lehetősége megszáradni, sajnos a baktériumok is nagyon gyorsan elterjednek rajta. És ezek bizony a fejbőrödet sem kímélik!
Forrás: A nedves haj nagyon érzékeny a sérülésekre, és ha így fekszel le aludni, percek alatt csúnyán összegubancolódnak a tincseid. Ennek "köszönhetően" reggel, amikor megpróbálod kifésülni, szinte lehetetlen küldetéssé válik a dolog, az erős fésülés miatt pedig még jobban törni kezdenek a hajszálak.
Forrás: Érdemes megfigyelni, hogy ha vizes hajjal alszol el, reggel nagy eséllyel ébredsz majd fejfájással. Szakértők szerint ugyanis a nedves tincsek csökkentik a tested hőmérsékletét, és fejfájást okoznak, miközben a tested próbálja magát felmelegíteni.
Forrás: Ha hajmosás után alaposan megszárad a hajad, akkor nagyobb volumennel rendelkezik majd. Ha viszont így lefekszel aludni, reggelre nem hogy nem tűnik szép dúsnak a hajad, de sokkal zsírosabb hatást kelt - annak ellenére, hogy frissen lett mosva!
Forrás: A hajszárítás is károsítja a hajszálakat, de sajnos az is, ha vizes tincsekkel lefekszel aludni. A forgolódás következtében a sérülékeny állapotban lévő hajszálak még könnyebben megtörnek, így ha ez szokásoddá válik, a fodrászodtól is gyakran fogod hallani, hogy muszáj levágni a hajvégeidből a töredezettség miatt!
Forrás: Ahogy azt írtuk is, a fejbőrödnek sem tesz jót a nedves hajjal alvás, de nem csak itt okozhat gondokat. A nyakadra, arcodra könnyedén rátapad a vizes haj, és mivel a szobában lévő hőmérséklet is kedvező a baktériumoknak, bőrirritáció, bőrpír és viszketés is lehet a vége. Mindig figyelj oda arra, hogy ha hajszárító nélkül szárítod a hajadat, lefekvés előtt jó pár órával kezdj neki!

6 ok, ami miatt sose feküdj le aludni vizes hajjal

Ezek után könnyen lehet, hogy nem fogod lófarokba fogni nedves tincseidet!