Galéria
Forrás: Norman Taurog rendező, a forgatások során megfenyegette a Skippyt játszó 9 éves Jackie Coopert, hogy lelövi a kutyáját ha nem sír parancsra - mindezt egyébként úgy, hogy egyébként Jackie az unokaöccse volt. 
Forrás: Michael Curtiz egy percig sem adta azt az utasítást a filmben szereplő statisztáknak, hogy a La Marseillaise éneklése közben sírjanak, ám sokan közölük akkoriban menekültek a nácik elől Európából Amerikába, így teljes mértékben átérezték a dallamok súlyát, melynek hatására nem tudtak megállj parancsolni érzelmeiknek sem.
Forrás: Alfred Hitchcock a forgatás során tényleg mindent megtett azért, hogy a film főszereplője, Tippi Hedren halálra rémüljön. A rendező arra kért pár stábtagot, hogy élő hollókat és galambokat engedjenek a színésznőre, akinek félelme és könnyei a filmkockákon tényleg valósak.
Forrás: Bár ez nem a rendező utasítása volt, ám a könnyek valódisága miatt nem szeretnénk kihagyni ezt az alkotást sem a listáról.

Dustin Hoffmann a liftes jelenet forgatásakor valami megmagyarázhatatlan oknál fogva úgy gondolta, hogy közvetlen a csapó előtt felpofozza Meryl Streepet, hogy könnyei még hihetőbbnek tűnjenek. A döntése nemcsak a színésznőt, de a rendezőt is nagyon meglepte.
Sőt! Azt pletykálták, hogy a Hoffmann még Meryl, 1 évvel korábban elhunyt vőlegényét John Cazalet sem félt a szájára venni csak azért, hogy kipréselje a szépséges sztárból azt a hatást, amit egy-egy jelenet megkövetelt.
Forrás: Ez a történet is egy érdekes kakukktojás, de mindenképpen beleillik eme felsorolásba.

A film rendezője ugyanis Francis Ford Coppola, semmit sem tett azért, hogy Martin Sheent megakadályozza abban, hogy igyon munka közben. A tükrös jelenetnek sem kellett volna megtörténnie, így az, hogy a színész elvágta a kezét és teljesen maga alá került az a saját hibája volt és egy pillanatig sem a forgatókönyv része. A forgatás egyébként delíriumban telt Martin számára, aki nem vetette meg egyik tudatmódosító szert sem akkoriban és ezen dolgok, plusz a klíma is közrejátszott abban, hogy a film készültekor szívrohamot kapott. Hihetetlen!
Forrás: Stanley Kubrick a főszerepet játszó Shelley Duvall színésznővel nem éppen bánt kesztyűs kézzel, csak azért, hogy az egy percre se billenjen ki a szerepéből. A színésznőnek a forgatás során elkezdett hullani a haja és a munka végére idegileg annyira kikészült, hogy ez idővel a karrierjébe került.
Forrás: Steven Spielberg adott egyfajta misztikumot E.T. figurájának a gyermekszínészek között és a forgatási szünetekben pedig megszabta a gyerekszínészeknek azt, hogy mennyi időt tölthetnek el a kedves űrlénnyel.
Éppen ezért a film végén, a búcsú pillanataiban látható érzelmek tényleg valósak.
Forrás: Rob Reiner a híres vonatos jelenet előtt, többek közt azt vágta Wil Wheaton és Jerry O’Connell fejéhez, hogy szörnyű munkát végeznek, akik ennek hallatán elsírták magukat. Végül ez a jelenet került be a filmbe és hozta is a közönség részéről a várt hatást!
Forrás: Francis Ford Coppola egy jelenetnél tartotta elég hatásosnak Winona Ryder játékát, így magából kikelve, mocskos szavakkal illette a 20 éves színésznőt, hogy ezzel a felfokozott állapottal belelendítse őt a várt alakításba. A színésznőt annyira sikerült ráhangolni a jelenetre, hogy végül tényleg összetört, a rendező pedig nem győzte vigasztalni őt, mondván, hogy annyira sajnálja és nem gondolja komolyan.
Forrás: Minden idők egyik legijesztőbb filmjét fillérekből dobták össze a készítők. 
A három színésznek nem mondtak semmit, nem voltak betanult szövegek, konkrét jelenetek, egész egyszerűen egy hétre magukra hagyták őket egy erdőben. Ételt és italt minden nap kaptak, de egyre kevesebbet, így az elnyűttség is valódi volt az arcukon, ahogy a reakcióik is, hiszen a stáb mindent megtett azért, hogy a legváratlanabb pillanatokban rémissze halálra őket.

10 film, ahol a történet kitalált, a színészek könnyei viszont igaziak

Egyes színészek biztos, hogy nem életük legjobb időszakaként emlékeznek ezekre a forgatásokra.