Galéria
Forrás: Egyik nap még nagyban hamburgerezel, tudva, hogy másnaptól méregtelenítesz? Ennnél rosszabbat nem is tehetnél a testeddel. A fokozatosság a legfontosabb dolog, ha tisztítókúrába kezdesz: egy 2-3 napos kúrára is legalább 3 napot kell készülni. Ez abból áll, hogy a kúra előtti napokban csakis könnyű fogásokat eszel, mellőzöd a zsíros, nehéz, túlságosan tartalmas ételeket. Ilyenkor jöhetnek a párolt, grillezett zöldségek, natúr húsok!
Forrás: Lement a pár napos böjt, te pedig máris családi vacsorára, iszogatásra vagy hivatalos? A böjt után legalább annyi idő a szervezetet visszaállítani, mint amennyi a rákészülés volt - ezt pedig tényleg be kell tartani az egészséged érdekében. Megbosszulja magát egy kúra utáni borkóstoló vagy zsíros vacsora, így bánj nagyon óvatosan az alkohollal, a nehéz ételekkel. A cél pedig az lenne, ha már végigcsinálsz egy megterhelő méregtelenítést, hogy utána alapjaiban változtass az étkezési szokásaidon, és tisztábban,tápanyagdúsabban táplálkozz!
Forrás: Ugyanannyit és ugyanazt edzed a kúra alatt, amit egyébként is, normál étkezés mellett? Ne feledd: a táplálkozásod befolyásolja, mennyi energiád van az edzésen. Ha pedig minimalizálod a kalóriabevitelt, akkor ne várd, hogy legyen erőd a gyakorlatok végrehajtásához, és ne essen le a vércukorszinted! Érdemes ezekben a napokokban sokkal lazábban venni a tetsmozgást: iktass be inkább nyújtó,lazító órákat, szaunázást, masszázst!
Forrás: A tiszítókúrák lényege a szervezet kipucolása, ehhez pedig nagyon fontos, hogy sok folyadékot fogyassz, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz formájában. Ez alapvetően fontos lenne a mindennapokban, ám egy ilyen kúra alatt még inkább figyelj a folyadékbevitelre!
Forrás: Egy kúra alatt nem szabad, hogy a végletekig kényszerítsd magad olyan dolgokra, amik nem esnek jól. Mert van egy határ aközött, hogy fejlődik a kitartás, és aközött, hogy már annyira utálod az egészet, hogy azt sem tudod, miért vágtál bele. Minden ember, minden test más bír, másra van szüksége: ha tudod, hogy a vércukorszinted könnyen leesik, feszült és szinte idegbeteg vagy, ha éhes vagy, akkor egészen más jellegű kúrát válassz, mint az, aki képes napokig koplalni. És ne feledd: már az is bőven elég "méregtelenítés" gyanánt, ha a szokottnálsokkal többet iszol, csinálsz mondjuk egy csalántea kúrát, és pár hétig mellőzöd a cukrot, a lisztet és a feldolgozott élelmiszereket!

5 hiba, amit méregtelenítéskor elkövethetsz

Ezt az egyszerű fitnesztrendet te is imádni fogod!