Galéria
Forrás: A 67 éves színésznő szerint a menopauza ugyanolyan normális, mint bármelyek másik életszakasz: „Szerintem ez nem szégyen. Ez olyan természetes, mint a gyermekvállalás – az élet része. Fizikálisan, hormonálisan, és kémiailag hozzátartozik ahhoz, amik vagyunk”.
Forrás:

Az 57 éves színésznő és aktivista pozitív eseménynek tartja életében a menopauza elérését, és rávilágított annak előnyeire, mondván: „Nem volt szomorú számomra, mert azt érzem, ha eléred az 50-et, akkor kész vagy”. Majd hozzátette: „Annak a szabadságnak az érzése, amely abból fakad, hogy többé nem vagy termékeny, hatalmas”.


Forrás: Az idén már 57. születésnapját ünneplő színésznő teljesen őszintén beszélt tapasztalatairól és a teste változásokról: „A mellek nagyot nőnek. Sokan mondták nekem is, hogy mellnagyobbításom volt, és nem is hibáztatom őket! Tényleg kisebbek voltak a melleim! Ahogy a testem többi része is. De a menopauzával csak nőttek. Sok-sok méret. A hátam nagyon szenvedett tőle”.
Forrás:

Az idén már 51 éves színésznő úgy véli, nem kell félnünk a menopauza szótól. Életmód márkája, a GOOP közösségi oldalán megosztotta, hogy a menopauza nagyon rossz reklámot kap, és szerinte ideje lenne rebrandingelni. Hozzátette, hogy több olyan nőre lenne szükség, aki őszintén beszél erről a témáról, és példaképként kellene kiemelni őket.


Forrás: Az 58 éves wessexi grófnő, Eduárd wessexi gróf felesége szívesebben nézi a menopauza jó oldalát, és áldásnak tartja: „Igazából meg kellene ünnepelnünk azt a tényt, hogy már nem kell menstruálnunk – ez egy felszabadulás”.
Forrás: Az idén már 54 éves színésznő az utóbb időben több alkalommal is posztol a menopauzával kapcsolatban, ugyanis állítja, ez nem egy olyan út, amin egyedül kell végigmennünk. Közösségi oldalán osztotta meg ezeket a felemelő gondolatokat: „Az öregedés egy kiváltság, és egy lehetőség, hogy büszkeséggel tekintsünk vissza a tapasztalatokra, amiket életünk során eddig megszereztünk. Szerintem izgalmas egy változást előidéző ​​generációhoz tartozni”.
Forrás: „Viszkető, kipirosodott, száraz bőr, ez volt az egyik első tünetem, amikor beköszöntött a menopauza, de elsőre még nem tudtam, hogy ez az. Hallottam már a klasszikusokról: a hőhullámokról és az álmatlanságról, de ez a bőrügy új volt számomra. Több orvossal is találkoztam, aki nem ismerte fel a jeleket. Mostmár tudom, hogy nem vagyok egyedül. Alaposabban át kellett gondolnom a bőrápolási rutinom, a hormonális változás hatására a bőr van, hogy már nem bírja azokat az összetevőket, ami korábban igen. A Journal of the International Menopause Society című folyóiratban nemrég megjelent tanulmány szerint a nők 64 százalékánál jelentkeznek bőrproblémák.”
Forrás: A 69 éves tévés személyiség és üzletasszony saját honlapján őszintén írt már a menopauzával kapcsolatos kihívásokról, két évig például alig tudott aludni miatta, és szívritmuszavar alakult ki nála. Kardiológushoz kellett fordulnia, gyógyszereket kapott, hetekig szívmonitort kellett hordania. „Egészen eddig a pontig felnőtt életemben nem emlékszem egyetlen komoly beszélgetésre sem egy másik nővel arról, hogy mire számítsak„” - nyilatkozta.
Forrás: A 77 éves színésznő és humorista elárulta, milyen szakmai kihívásokkal kell szembenéznie annak a nőnek, aki eléri ezt az életszakaszt: „Ebben a kultúrában kidobnak, ha idősebb leszel. Az én koromban már valakinek az anyját alakítod, ráadásul még csak nem is sok ilyen szerep van”.

8 híres nő őszinte véleménye a menopauzáról

Tudtad? Egy friss felmérés szerint a nők 73%-a nem fordul orvoshoz és nem kezelteti a menopauza tüneteit.