Galéria
Forrás: A The Ramones első felállása szerint még Erdélyi Tamás lett volna a zenekar menedzsere, miközben Joey Ramone dobolt, Johnny Ramone gitáron és Dee Dee Ramone pedig basszusgitáron játszott. Aztán Joey idővel úgy érezte, hogy a zenekar tempósabb, punk stílusú dobolást igénylő nótáival ő már nehezen képes tartani a lépést, így a frontember szerepet választotta és helyére végül Erdélyi Tamás került.
Forrás: 1974 és 1978 között volt az együttes dobosa. A Ramones, a Leave Home, és a Rocket to Russia című albumon, illetve az It's Alive című koncertlemezen is ő dobolt, miközben a produceri feladatokat is magára vállalta. 1978-ra ez az intenzív életmód egyre kényelmetlenebb lett számára, és kiszállt a bandából. Helyét Mark Bell (ismertebb nevén Marky Ramone) vette át, aki bár profi volt a szakmájában, mégis Tommy-nak kellett bevezetnie őt különleges technikája rejtelmeibe - ez pedig sokat elárul arról, hogy milyen is volt a magyar származású zenész hangszeres játéka a csapat életében. Produceri feladatairól továbbra sem mondott le és még további két albumot készített el a zenekarral közösen.
Forrás: A tagok egy náluk sokkal összeszedettebb embernek tartották Tommyt, aki bár nem vetette meg a bulizást a korai években, mégsem égette két végén a gyertyát úgy, ahogy a többiek.
Forrás: Igazán sose szakadt el a The Ramones-tól, de azért fontos megemlíteni azt, hogy az 1980-as években The Replacements és a Redd Kross egy-egy korongjának is ő volt a producere.

Erdélyi Tamás, vagy ahogy egy világ ismerte, Tommy Ramone 2014. július 11-én, 65 éves korában epevezetékrákban hunyt el New York-i otthonában, az eredeti banda utolsó élő tagjaként.

Egykori szülőháza falán, egész pontosan a Toldi mozi bejárata mellett 2016 óta egy emléktábla őrzi a nevét. Erdélyi Tamás eddig az egyetlen magyar származású zenész, aki bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába.

Erdélyi Tamás kalandos életének titkai

Erdélyi Tamás különleges stílusára még ma is rajongók milliói emlékeznek.