Galéria
Forrás: Natalie 9 évesen egy pizzát majszolt Long Islanden, amikor egy modellügynökség felfedezte őt. Egy ideig érdekes is volt számára a dolog, aztán ráunt erre a munkára és a színészkedés felé vette az irányt. Hihetetlen, de első szerepét a Léon, a profi című filmben kapta, ahol meg kell hagyni, hogy felnőtteket megszégyenítő profizmussal hozta Mathilda karakterét.
Forrás: Mindössze 12 éves volt, amikor egy New York-i kiruccanáson egy modellügynök kiszúrta őt a tömegben. 2006-ban kapta meg első szerepét a Monk - Flúgos nyomozó című sorozatban, mindössze egyetlen epizód erejéig. Ezután számos kisebb mellékszerepben tűnt fel, majd hirtelen a 2010-es Winter’s Bone – A hallgatás törvénye című film elhozta a várt áttörést. Olyannyira, hogy Jennifert Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték.
Így hát mondhatni tényleg rögtön a csúcson kezdte! Egyébként 2012-ben a Napos oldalért már ő vihette haza a Legjobb női főszereplőnek járó Oscart, na meg a Golden Globe-díjat is.
Forrás: Johnny Deppnek egy nap nem volt jobb dolga, ezért úgy döntött, hogy elkíséri haverját, Jackie Earle Haley-t a Rémálom az Elm utcában meghallgatására. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, Haley nem kapta meg a szerepet, de Wes Craven rendező észrevette Deppet a díszlet körül téblábolni és behívta a következő meghallgatásra. Johnny a vártak szerint teljesített, a folytatást pedig már nagyon jól ismerjük...
Forrás: A dél-afrikai színésznő 18 éves korában költözött Hollywoodba, de nem sok sikerrel járt. Egyre jobban kezdte felélni azt a kis félretett pénzt, amit New Yorkban keresett modellként. Egyik nap elment a helyi bankba és gondolta, hogy beváltja az utolsó csekkjét, ám sajnos az ügyintéző nem volt túl segítőkész, így Charlize hangosan veszekedni kezdett vele. A jelenetnek tanúja volt egy ügynök is, aki bármilyen hihetetlen is, de meglátta a lehetőséget a harcias fiatal hölgyben és munkát ajánlott neki. Pár hónappal később meg is kapta első szerepét A kukorica gyermekei 3. - Az aratás című filmben, amit Tom Hanks első rendezése, a Nyomul a banda követett. A többi pedig már történelem!
Forrás:

Tény és való, hogy a színész 1977-ben szerepelt egy ausztrál filmben, de igazság szerint semmi tapasztalata nem volt a színjátszás terén, így tényleg érdekes az ő sztorija is.

Mel bár csak kísérő volt, hiszen egy barátját dobta el a Mad Max meghallgatására, mégis szinte azonnal feltűnt a rendezőnek. Gibson ugyanis előző este verekedésbe keveredett egy helyi bárban, ennek a nyomát pedig az arcán őrizte. George Miller rendezőnek azonnal szemet szúrt a dolog, és úgy gondolta, hogy pont egy ilyen "szokatlan vagy gonosz" karaktert keres posztapokaliptikus sci-fi filmjébe. A színész pár héttel később már monoklik nélkül jelent meg a forgatáson, a rendező ekkor már viszont túl jóképűnek gondolta ahhoz, hogy csak egy mellékszerep jusson neki, így hát... ő lett a főszereplő!


Forrás: Egy ügynök valaki más portfólióját nézegette, amikor meglátta Eva Mendest, és beleszeretett. Így hamarosan meg is érkezett az első filmes lehetőség A kukorica gyermekei 5.: A sikolyok földje című filmben. A színésznő annyira nem volt elégedett azzal, amit látott, hogy egy tanárt fogadott és elkezdte képezni magát. A dolog pedig annyira bejött, hogy szerencsére ma már nem élete első szerepe miatt emlegetjük a nevét.
Forrás: A hihetetlen sportos srác először modellként dolgozott, ám a keresete még így sem volt elég arra, hogy megéljen, éppen ezért hamis parfümöket és ékszereket árult a londoni utcákon. És bármilyen furcsán is hangzik, ez volt a szerencséje. Az akkoriban még kezdő rendezőként számontartott Guy Ritchie ugyanis pont egy olyan talpraesett szélhámos formát keresett, mint Jason. Szerepet is adott neki az 1998-as A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című filmben.
Forrás: A fitneszedzőként dolgozó Pamela talán maga sem gondolta volna, hogy ekkora szerencséje lesz azért, mert egy napon úgy gondolta, hogy a kanadai Labatt sörgyár reklámpólójában látogat ki az egyik helyi focimeccsre. Pedig így lett!
Nem sokkal később már a sörgyár hivatalos reklámarca volt és nem kellett sokat várnia arra, hogy a Playboy is felfedezze magának. 1991-ben megkapta első komolyan szerepét a Házi barkács című sorozatban, amit aztán 5 évadon át a méltán híres Baywatch követett.
Forrás: Ashton Kutcher az Iowai Egyetem hallgatója volt és biomérnöknek tanult mielőtt felfedezték, ugyanis abban reménykedett, hogy így gyógymódot találhat majd ikertestvére betegségeire. Egyik este a helyi bárban mulatott, amikor egy ügynök kiszúrta őt és rávette arra, hogy nevezzen be a "Fresh Faces of Iowa" versenyre. Mondanunk sem kell, hogy Ashton lett az első helyezett, így az ügynök modellszerződést ajánlottak neki és hamarosan már Calvin Klein és Versace arcaként pózolt. Így találta meg egy filmes lehetőség és szerepet is kapott az Azok a 70-es évek show című szitkomban.
Forrás: A western filmjeivel ismertté vált színész igazából sosem készült erre a pályára.
A kaliforniai egyetem futballcsapatának a tagja volt, de kulcscsonttörése miatt elvesztette ösztöndíját, így nem tudta, hogyan finanszírozza tovább a tanulmányait.
Edzője gyakran adott tiszteletjegyeket az ismert westernsztárnak, Tom Mixnek az egyetemi meccsekre. Wayne pedig pont egy ilyen alkalomnak köszönheti azt, hogy megismerte John Ford rendezőt, aki úgymond az edzőnek tett szívességből felvette őt a Fox Studios kellék részlegére. Később már kisebb statisztamunkákat is kapott, majd pedig 1939-ben John Ford, Hatosfogat című filmjében már ő játszotta a főszerepet.

10 sztár, aki tapasztalat nélkül kapott szerepet

Ezek a sztárok tényleg szerencsésnek mondhatják magukat.