Galéria
Forrás: Az alvásmegvonást nem szabad félvállról venni, mivel bizonyítottan növeli a szívbetegség, a depresszió és még a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is. Ha te is abba a típusba tartozol, aki nehezen alszik el a párja mellet, akkor ideje változtatni. A nők amúgy is érzékenyebbek a legapróbb zajokra is, ha például a párjuk horkol vagy sokat forgolódik, akkor nagy valószínűséggel többször is megébrednek az éjszaka közepén.
Forrás:

Elkezd hiányozni a másik érintése, és azon kezdesz majd gondolkozni, hogy hogyan vedd fel vele a kapcsolatot, és hogyan töltsetek minőségi időt egymással. A testi közelség többé nem egyértelmű, nem válik rutinná, ez az izgalmas játék pedig olyan meglepetéseket hozhat, amikre eddig nem is gondoltál. 


Forrás: Persze már önmagában az egy vitaforrás lehet, hogy a másik zavar téged a pihentető alvásban, de lépjünk ennél eggyel tovább. Ha az ember tartósan kialvatlan, akkor sokkal frusztráltabb, és idővel jellemzően bizony a hozzá legközelebb álló személyt kezdi ki. Ráadásul az alváshiánnyal bizonyítottan csökken az együttérzés bennünk mások iránt, pedig ez egy döntő fontosságú eleme minden kapcsolatnak. Többek között az alváshiány is okozhatja, ha azon kapjátok magatokat, hogy mindenen összevesztek, ezzel szemben akkor, amikor mindkét fél eleget alszik, racionálisabban és sikeresebben tudja kezelni a kisebb problémákat.
Forrás:

Ez egy pihentető, megszakítások nélküli éjszakai alvás eredménye. Felfrissültebbnek érzed majd magad és képes leszel arra, hogy ébredés után fókuszáltabban nézz szembe a napi teendőkkel. Lelkileg és fizikailag is kiegyensúlyozottabb állapotba kerülsz, ennek köszönhetően pedig te és a kapcsolatotok is boldogabb lesz, hiszen végre kipihentebbek és nyugodtabbak lehettek.


Forrás: Az alvás elengedhetetlen, hogy feltöltsd az akkumulátorodat, de az ezt megelőző egy óra legalább ennyire fontos. Töltsd időt ilyenkor magaddal, csináld azt, ami valóban kikapcsol (ahelyett, hogy azért harcolnál, hogy mit nézzetek, vagy hogy felkapcsolva maradjon-e még a kislámpa). Olvass egy kicsit, nézz meg egy részt a kedvenc sorozatodból, vagy meditálj egy kicsit.

A bizonyíték, hogy a különalvás igenis jót tesz a pároknak

Együtt vagy külön? Ha alvásról van szó, akkor a szakértők szerint a külön a nyerő!