Galéria
Forrás: A 2004-es alkotás a legendás zenész, Ray Charles hihetetlen sikerét dolgozza fel. A kritikusok imádták Jamie Foxx játékát. Számos elismerés mellett pedig még a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat is hazavihette alakításáért.
Forrás: A 20. század egyik legjelentősebb és legnagyobb befolyást gyakorló amerikai énekeséről és dalszerzőjéről szóló film bemutatója után Hank Williams egyik unokája erősen bírálta a színész énektudását. Egész egyszerűen hamisnak titulálva azt. Míg a család másik felét viszont elvarázsolta Tom játéka, ami szerintük méltó emléket állít az egykori country zenésznek.
Forrás: A tragikus hirtelenséggel, nagyon fiatalon elhunyt Selena életét feldolgozó film volt Jennifer Lopez egyik első nagy szerepe, aki nem mellesleg jó néhány díjat is hazavihetett alakításáért.
Forrás: Az amerikai énekesnőről és polgárjogi aktivista életéről készült mozifilmet nem támogatta az előadó családja és kritikai szempontból sem szerepelt valami fényesen a film. Zoë Saldana később úgy nyilatkozott, hogy már bánja, hogy egykor igent mondott erre a szerepre.
Forrás: Minden idők egy leghíresebb country zenészéről szóló filmet nemcsak a szakma, de a közönség is imádta. Reese Witherspoon alakításáért pedig haza is vihette a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat.
Forrás: James Brown életéről szóló filmet viszonylag gyorsan, mindössze 49 nap alatt leforgatták. A végeredményről pedig a kritikusok is elismerően nyilatkozva, külön kiemelve Chadwick és Brandon Mychal Smith játékát. A filmnek az egyik producere egyébként nem más, mint Mick Jagger volt.
Forrás: A filmről azt írták a készítők, hogy „félig tényszerű, félig kitalált”, ám jelentős része a híres amerikai dzsessztrombitás életét dolgozza fel. Ethan Hawke játéka pedig annyira jól sikerült, hogy a kritikusok jelentős része imádta nézni őt a filmkockákon.
Forrás: Nem tudtuk kihagyni Rami Malekot sem, akit a közönség imádott a Queen néhai frontemberének a bőrében, a filmes szakik viszont már annál kevésbé. Sokan gyengének érezték a végeredményt, amin sajnos nem sokat emelt a színész személye sem.
Forrás: A tizennyolcszoros Grammy-díjas amerikai énekesnő-dalszerző életéről szóló alkotás előkészületeiben Aretha is részt vett és ő maga választotta ki Jennifer Hudsont a szerepre, az előkészületek viszont olyan hosszúra nyúltak, hogy közben elhunyt az énekesnő, így már sajnos nem láthatta a róla készült művet. A film maga nem aratott akkora nagy sikert, de Jennifer Hudson hangja és játéka még a legszigorúbb kritikusokat is meggyőzte.
Forrás: Az egyedi és utánozhatatlan zongorajátékáról elhíresült Jerry Lee Lewis életéről készült film úgy egészben nézve bár megosztotta a kritikusokat, Dennis Quaid játékáról ennek ellenére azonban elismerően nyilatkoztak.

11 színész, aki egy híres zenész bőrébe bújt egy filmszerep kedvéért

Nem indul túl vidáman a hét...