Galéria
Forrás: I. Eduárd angol király negyedik fiaként született, 1284-ben. Bátyjai korai halála miatt azonban születésétől fogva trónörökösnek számított. 1307-ben királlyá koronázták és egészen haláláig, 1327-ig ő is maradt a trónon.

Apja sejtette, hogy fia kíváncsiságát a férfiak is megmozgatják. Piers Gaveston grófhoz első találkozásuktól fogva gyengéd érzelmek fűzték és a kettejük közt kialakult, akkori szemmel nézve még inkább szokatlan kapcsolat pedig a kortársaknak is szemet szúrt. Viszonyukat Eduárd felesége, Franciaországi Izabella angol királyné nem nézte jó szemmel, így 1312-ben meggyilkoltatta férje szeretőjét.
Forrás: Az uralkodónő körülbelül 1583 körül született és 1663-ban hunyt el.

Nzinga férfiruhába öltözve uralkodott, mint egy király. Háreme fiatal férfiakból állt, akik nőknek öltözve lesték királyuk minden kívánságát. Mondhatni korának butch queen-je (azaz olyan nő, aki magát maszkulinként határozza meg), akit drag queen "feleségek" vettek körül.
Forrás: 1566-ban született I. Mária skót királynő és Stuart Henrik egyetlen gyermekeként. 1603-ban királlyá koronázták és egészen haláláig, 1625-ig ő volt Anglia és Íroroszág uralkodója.

Korának egyik leghíresebb meleg uralkodója volt, a ránk maradt feljegyzések szerint számos szerelmi viszonyt ápolt a palota férfi lakóival. Sőt, ami azt illeti, egy bizonyos George Villiers-hez olyannyira gyengéd szálak fűzték, hogy a férfit először Buckingham grófjává, majd később hercegévé tette.
Egy akkori népszerű epigramma szerint: „Erzsébet volt a király, most Jakab a királynő”. Mindez pedig nagyon jól tükrözi azt, hogy az uralkodónak mennyire sikerült titokban tartania másságát - ám minden bizonnyal kicsit sem érdekelte az, hogy mit gondolnak róla. És miközben egy gyermektelen házasságban élt Oldenburgi Anna dán és norvég királyi hercegnővel, próbált teljes és boldog életet élni, ami könnyen lehet, hogy a kor adottságaihoz képest sikerült is neki.
Forrás: Az 1626-ban született Krisztina, 1632-től 1654-ig volt Svédország királynője, majd lemondott és 1689-ben hunyt el Rómában.

Krisztina maszkulin öltözködése, férfias hobbija már a kortársainak is feltűnt. Ebba Sparre grófnőhöz fűződő románcát sokan nyílt titokként kezelték, főleg úgy, hogy volt, hogy ágytársaként mutatta be őt.
„Nincs benne semmi nőies, kivéve a nemét. A hangja, a beszédmódja, a járása, a stílusa mind meglehetősen férfias” – írta róla egy jezsuita pap 1653-ban. Persze nehéz lenne megállapítani azt, hogy ebből mi igaz, de egyes vélemények szerint pont a nők felé táplált vágyai miatt nem ment férjhez soha, de vannak olyanok is, akik úgy gondolják, hogy Krisztina igazából transznemű volt.
Forrás: I. Frigyes Vilmos porosz király és Zsófia Dorottya hannoveri hercegnő fiaként 1712-ben látta meg a napvilágot. 1740-ben került a trónra és egészen haláláig, 1786-ig uralkodott.

Frigyest állítólag már 16 évesen rajtakapták egy nála egy évvel idősebb fiúval. Édesapja nem tudta elviselni azt, hogy gyermeke a saját neméhez vonzódik. Fia egyszer megpróbált elszökni egy bizonyos Hans Hermann von Katte-val, ám elkapták őket és a király azonnal kivégeztette Frigyes partnerét. És bár soha nem derült ki róla, hogy valójában meleg volt, az udvarban mondhatni kész tényként kezelték másságát és azt, hogy nem egy ismert férfiúnak udvarolt.
Forrás: I. Fülöp parmai herceg és Bourbon Lujza Erzsébet hercegnő elsőszülött gyermekeként született spanyol infánsnő és parmai hercegnő, 1741-től 1763-ig élt.

1760-ban ment hozzá II. József osztrák főherceghez, ám ettől függetlenül a ránk maradt források szerint biszexuális volt. Izabella ugyanis több száz privát jellegű, néhol túlontúl érzelmes és szerelemszagú levelet váltott férje nővérével, Mária Krisztina főhercegnővel. Eme plátói viszony azonban korán véget ért, mert Izabella mindössze 23 éves korában, szülés közben életét vesztette.
Forrás: XIII. Lajos francia király második fia és XIV. Lajos király öccse, 1640-től 1701-ig élt. 

A korabeli visszaemlékezések szerint Fülöp mindig is nőies volt. Madame de Lafayette udvaronc egy dokumentumban úgy fogalmazott, hogy „soha egyetlen nő se tudná lángra lobbantani Fülöp szívét”. Chevalier de Lorraine-hoz köthető kapcsolatáról állítólag még a bátyja is tudott, ám szemet hunyt öccse szerelmi élete felett. 
Kétszer házasodott. Első felesége Stuart Henrietta Anna angol királyi hercegnő volt, aki a hivatalos dokumentumok szerint perforált fekély okozta hashártyagyulladásban halt meg, ám sokan már akkoriban is úgy gondolták, hogy Fülöp férfi szeretője mérgezte meg őt. Második felesége, Erzsébet Sarolta pfalzi hercegnő bár tudott férje viszonyáról, nem állt sosem az útjába. Szimplán elnéző volt az általa csak „olasz bűnnek” (akkoriban ez a homoszexualitás köznyelvi kifejezése volt) nevezett kapcsolattal.
Forrás: 1904-től 1983-ig élt.

1930. január 8-án feleségül vette I. Albert belga király lányát, Marie-José hercegnőt. A házasságból négy gyermekük született. 
Édesapja III. Viktor Emánuel lemondása után Umbertó lett Olaszország utolsó királya. De mindössze 34 napig uralkodott, 1946. május 9-től egészen 1946. június 12-ig, ekkor ő is lemondott a trónról és így kikiállították az Olasz Köztársaságot. Umbertó nem sokkal ezután elvált a nejétől és száműzetésbe vonult, mivel a Savoyai család férfi tagjait kitiltották Olaszországból. Soha nem tért vissza szülőhazájába, és 78 évesen, Svájcban hunyt el.

Umbertót az olasz sajtó mindig is homoszexuálisként kezelte, annak ellenére, hogy ő maga sosem állt a nyilvánosság elé azzal, hogy igazából a saját neméhez vonzódik.
Forrás: A fürstenbergi német hercegi család sarja 1946-ban született és 2004-ben hunyt el.

1969-ben feleségül vette Diane Halfin divattervezőt (akit ma már Diane von Fürstenberg néven ismer a szakma). Házasságukból két gyermek született, Alexandre Egon herceg és Tatiana Desirée hercegnő. A pár útjai 1973-ban különváltak és 1983-ban hivatalosan is véget vetettek házasságuknak. A férfi a nyilvánosság előtt is vállalta azt, hogy biszexuális és előszeretettel látogatott különféle meleg klubokat is a szabadidejében.
Forrás: Az 1963-ban született brit arisztokrata, Erzsébet királynő harmadik unokatestvére, és Fülöp herceg első unokatestvére.

1994 és 2011 között tartó első házassága során három gyermeke született feleségétől. Válásuk után 5 évvel döntött úgy, hogy a nyilvánosság előtt is felvállalja azt, hogy a saját neméhez vonzódik és 2 évvel később hivatalos keretek között is összekötötte az életet élettársával, James Coyle-lal - ez volt a brit királyi család történetének első meleg esküvője. Egykori felesége pedig mindenben támogatja exférjét, ahogy közös gyermekeik is.
Forrás:

Az 1965-ben született indiai herceg lett hazájának első nyíltan meleg királyi tagja.

Manvendra Singh Gohil herceg 2006-ban vállalta fel, hogy igazából a férfiakat szereti. Egy videóban elmesélte, hogy 12-13 éves korában jött rá arra, hogy valójában a saját neméhez vonzódik, ettől függetlenül megházasodott, mert abban reménykedett, hogy ez segít neki abban, hogy - az ő szavaival élve -  "normális" legyen. Nem így lett! Szülei először orvoshoz vitték remélve azt, hogy terepiával és elektrosokkal segíthetnek fiuknak irányt váltani, de érthető okok miatt nem sikerült, így édesanyja kitagadta őt. A nép se volt elnézőbb vele, fotóit elégették és azt követelték, hogy mondjon le minden címéről. Gohil ma már azon dolgozik, hogy betiltsák a melegek elleni terápiákat Indiában, illetve egyre kevesebb támadás és megbélyegzés érje az LMBTQ közösséget szülőhazájában.


11 LMBTQ nemes, aki egy királyi családba született

A másságra bizony a királyi család tagjai között is találni jó pár példát.