Galéria
Forrás: Vecna és Freddy Krueger közt egész sok a hasonlóság, mindketten a tudatalattijukon keresztül támadnak tinédzserekre. Míg Freddy az álmaikban jelenik meg, addig Vecna ​ álomszerű állapotba rántja őket. Ráadásul mind a ketten a traumába és bizonytalanságba taszítják a kiszemelteket. A levegőbe emelkedett testekről nem is beszélve.
Forrás: A Hellraiserben egy démoni doboz kaput nyit egy alternatív dimenzióba, ahol az ott élők nem tudnak különbséget tenni öröm és fájdalom között. Vezetőjük, Pinhead egykor ember volt, ám kiábrándult az emberiségből miután személyesen is megtapasztalta az Első világháború borzalmait. Pinhead és Vecna között nagyon sok hasonlóság van: mindketten valaha emberek voltak, arcuk és testük eltorzult, és félelmetes, mély hangjuk van.
Forrás: Amikor a Pokol Tüze Klubban játszanak, Dustin és csapata összedugják a fejüket, hogy megvitassanak egy fontos lépést. Ezután Eddie azt mondja Dustinnak, hogy a siker esélye csak 1 a 20-hoz, melyre Dustin csak annyit mond: „Ne gyere nekem az esélyekkel”. Pont ezt mondta Han Solo is, amikor C-3PO segítőkészen tájékoztatja, hogy az aszteroidamező sikeres navigálásának esélye hozzávetőlegesen 1 a 3720-hoz.
Forrás: Indiana Jones kalandjainak ezen fejezete azzal kezdődik, hogy Indy, Willie és Shorty kiugranak egy zuhanó teherszállító repülőgépből, majd  a semmi közepén találják magukat a Himalája havas hegyei között. Hasonlóan jár Joyce és Murray is, amikor Yuri teherszállító gépén találják magukat útban Oroszország felé. Murray kiüti Yurit, és bár Indiana Jonesszal ellentétben ők megpróbálják letenni a gépet, ám végül szintúgy lezuhannak, csak éppenséggel ők az orosz hegyekben.
Forrás: Vickie pontosan úgy néz ki, mint Molly Ringwald karaktere az Álmodj rózsaszínt című filmben. A kalap, a vörös tincsek, a stílus, egész egyszerűen minden.
Forrás: David Lightman (Matthew Broderick) annyira jó hacker, hogy sikerül belépnie az iskolai rendszerbe, hogy átírja a jegyeit. Pont így tesz Suzie is, amikor feltöri a hawkinsi suli rendszerét, hogy megváltoztassa Dustin osztályzatait.
Forrás: Bár még azért a '70-es évek, de azt gondoljuk, hogy bőven belefér. Stephen King azonos című regénye alapján Brian De Palma rendezte ezt a hidegrázós horrort, ami természetesen a Duffer testvéreket is megihlette. Carrie-hez hasonlóan Tizit is zaklatják új osztálytársai, és míg utóbbira csokiturmixot öntenek a görkoripályán, addig a előbbire disznóvért locsolnak a bálon. Míg Tizi itt nem tud élni különleges képességeivel, addig Carrie viszont annyira haragra gerjed, hogy telekinetikus erejével pusztításba kezd.
Forrás: A készítők már az 1. évad során is megidézték a '80-as évek talán egyik legikonikusabb alkotását. Elég csak arra gondolni, hogy Mike miként talált rá Tizire, vagy hogyan próbálta meg elrejteni őt. Nos, a 4. évadban is elrejtettek egy apró tisztelgést mindenki imádott földönkívülije, na meg Steven Spielberg előtt. Most egy apró írásról van szó, ami akkor tűnik fel, mikor Dustin felhívja Steve-et. A háttérben látható ugyanis egy felirat a telefonfülkén: „E.T. phone home”, azaz E.T. hazatelefonál.

8 film a '80-as évekből, amiről másolt a Stranger Things 4. évada

A Stranger Things írói tényleg mindent megtettek azért, hogy minden részletében hűen idézzék meg a '80-as éveket.