Galéria
Forrás: Azt már korábban is tudtuk, hogy a 4. évaddal nem ér véget a sorozat, na de hány évadot élhet még meg a Stranger Things? Nos, Ross Duffer társalkotó egy interjúban bevallotta, hogy a koronavírus miatti kényszerszünet adott nekik időt arra, hogy valóban előre tekintsenek, kitalálják, mi a legjobb a cselekménynek, és rájöjjenek, mikor kell lezárni a történetet. Ez pedig bármilyen szomorú is, az 5. évad lesz.
Forrás: „Szeretném, ha a története egy jó befejezéssel zárulna. Annyira bízom a Duffer fivérekben, hogy gyönyörű lesz, és bármi legyen is az, imádni fogom” - nyilatkozta egy interjúban a színésznő, aki egyébként Mike és Tizi kapcsolatban is nagyon bízik. Sőt! Kijelentette, hogy a legboldogabb akkor lenne, ha egy esküvő jelenettel zárulna kettejük története.
Forrás: A karakterek és az általuk megformált szereplők életkora közötti korkülönbség egyre távolabb kerül egymástól, ez pedig kihívás elé állítja az alkotókat: „Biztos vagyok benne, hogy időugrást fogunk végrehajtani. Ideális esetben a 4. és 5. évadot egymás után forgattuk volna, de végül erre sehogy sem volt lehetőség. Tehát most zajlanak a megbeszélések az íróinkkal, hogy hogyan hidaljuk át ezt a problémát” - nyilatkozta Ross Duffer. A Duffer testvárel emellett elárultak, hogy természetesen már egészen pontosan tudják, hogyan végződik majd a történet, ám az addig vezető út még képlékeny. Azt például látják, hogy az új karaketrek bevezetése nagyon jót tett a 4. évadnak, így most egy kis alkotói szabadságra mennek, hogy aztán nekiugorjanak a mindent lezáró 5. évadnak.
Forrás: A 4. évadban a Stranger Things bemutatja Vecnát, a show abszolút rosszfiúját, aki jelen pillanatban verhetetlennek tűnik. Az évadzáró megerősíti, hogy a főgonosz, azaz Dr. Brenner első tesztalanya, alias Henry Creel mozgatja az 1. évad óta a szálakat, lassan megvetette a lábát Hawkinsban, terveit pedig egyenlőre úgy néz ki, sikerül véghez vinnie. Vecna ​​a 4. évad végén súlyosan megsérült, de nem hal meg. A közönség nem látja holttestét, ahogy a zárójelenetek egyikében Will is figyelmeztet mindenkit, hogy igenis érzi jelenlétét. Az 5. évad tehát valószínűleg az Eleven és Vecna ​​közötti végső összecsapást mutatja majd be. Mindezt megerősíti a Vacnát megformáló Jamie Campbell Bower nyilatkozata is, akit egy interjúban arról kérdeztek, benne lesz-e a 5. évadban: „Hadd fogalmazzam úgy: tudok az ötödik évadról. Vegyetek ki ebből azt, amit akarok” - mondta a színész.
Forrás: Mivel a 4. évad az Upside Down és a Hawkins közötti fal átszakadásával végződik, a rajongók kíváncsiak, mikor folytatódik a történet (és remélik, hogy a válasz a lehető leghamarabb). Szerencsére ezt maguk Duffer testvérek is így gondolják, mindenki egyetért abban, hogy a 4. és 5. évad közötti időnek sokkal rövidebbnek kell lennie, mint az elmúlt három év kihagyásának. Ám figyelembe véve, hogy a forgatását még el sem kezdét, nyugodtan feltételezhetjük, hogy várnunk kell egy kicsit, a legoptimistább teóriák is csak 2023 végére szólnak
Forrás: A 4. évadban közel 2 óra játékidő csak arról szólt, hogy a szereplők rádöbbennek, hogy ezúttal kivel/mivel állnak szemben, majd újabb hosszú, ugyanakkor zseniális perceket vett el Vecna személyének és történetének megismerése. Az 5. évadhoz pedig már minden ilyen információ adott, a Duffer testvérek épp ezért rövidebb sorozatot terveznek: „A karakterek már rögtön akcióba léphetnek, lesz céljuk és lendületük, ez egy időben jól mérhető különbség lehet, és egészen más tempót diktál majd, mint a 4. évad”. Ám a mindent lezáró részt A Gyűrűk Ura: A király visszatérhez hasonlították, hiszen minden szálat elvarrnak.
Forrás: Igen, a Duffer fivérek valóban kijelentették, hogy az 5. évad mindenki történetét le fogja zárni Hawkinsban, azonban arra is utaltak, hogy a Stranger Things univerzum ezzel még nem feltétlenül ér véget: „Még mindig sok izgalmas történetet kell elmesélni a Stranger Things világából: új rejtélyek, új kalandok, új váratlan hősök. De először is reméljük, hogy velünk maradtok, amikor befejezzük ezt a mesét egy Tizenegy nevű erős lányról és bátor barátairól, egy megtört rendőrfőnökről és egy megállíthatatlan anyukáról, egy Hawkins nevű kisvárosról és egy másik dimenzióról, amelyet csak úgy ismerünk: Upside Down (magyarul Tótágas, vagy Hellyel lefelé - a szerk.)”.

Minden amit a Stranger Things 5. évadáról tudni lehet

A Stranger Things írói tényleg mindent megtettek azért, hogy minden részletében hűen idézzék meg a '80-as éveket.